Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič chtěl ukrást auto

TEPLICE - Statečná žena svůj vůz ubránila; Pěkná sbírka paragrafů...  

Lupič chtěl ukrást auto
     Policisté dopadli pachatele, který se začátkem listopadu pokusil v Teplicích ukrást osobní auto. Využil chvilky, kdy šla poškozená zavřít vrata a nechala své auto nastartované před budovou a sedl si dovnitř s úmyslem vozidlo ukrást. Majitelka auta si ho ale všimla, rychle přiběhla a přes pootevřené dveře chytila volant, aby nemohl odjet. Ale ani zloděj se nechtěl auta vzdát, a když se mu statečnou ženu nepodařilo odstrčit, začal ji škrtit. Nakonec ale „zvítězila“ majitelka vozidla a muž se dal na útěk.
      Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a během několika dnů se jim podařilo zjistit pachatelovu totožnost. Z loupeže obvinili 19letého asiata, který je dále podezřelý, že o několik dnů později v jedné z teplických heren odcizil za barem klíče od venku zaparkované dodávky v hodnotě 250 tisíc korun, kterou následně odcizil. Pokud ho soud uzná vinným z krádeže i loupeže, ze kterých byl obviněn, může strávit až deset let za mřížemi.
Lupič chtěl ukrást auto.mp3 
 
Pěkná sbírka paragrafů
     Ze čtyř trestných činů byl obviněn 38letý muž, který v minulosti týral svou družku. Na přelomu let 2010 a 2011 psychicky a zejména pak fyzicky týral svou o deset let mladší přítelkyni. Nejdříve ji slovně napadal a nadával jí, poté vyhrožoval a postupem času ji začal každý den mlátit. Ženu bil pěstmi a kopal do ní a to i tehdy, když ležela následkem předchozích útoků na zemi. Nejméně v jednom případě ji fyzicky napadl, a když poškozená chtěla z pokoje utéct, tak uzamkl vchodové dveře, bránil jí v odchodu a dále bil.  
     Dále je podezřelý, že jí ve stejné době v několika případech obstaral drogu pervitin, kterou jí následně s jejím souhlasem nitrožilně aplikoval. Jejich soužití nakonec skončilo rozchodem, ale poté, co se oba vrátili z léčby z drogové závislosti a muž také z vězení, začal svou bývalou přítelkyni pronásledovat.
     Od letošního července ji opakovaně vyhledával v místě bydliště, kde na ni čekal před domem, poté za ní začal jezdit do práce a opakovaně jí posílal SMS zprávy. V těch nejdříve psal, že ji miluje, když se nedočkal odpovědi, začal ji urážet a potom i vyhrožovat. Koncem září jí skočil před auto, které musela zastavit, nastoupil do vozidla a ženu fyzicky napadl.  V říjnu pak poškozenou opakovaně pronásledoval na ulici a nejméně jednou ji fyzicky napadl a vyhrožoval zabitím.
     Zoufalá žena se nakonec obrátila na policisty, kteří muže zadrželi a obvinili z trestných činů omezování osobní svobody, týrání osoby žijící ve společném obydlí, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nebezpečného pronásledování, za které mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.
 
Lapka skončí u soudu
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 19letému mladíkovi, který koncem září odcizil v děčínském supermarketu 18 lahví vodky. Jedna lahev mu ještě na prodejní ploše upadla a rozbila se, s dalším alkoholem v hodnotě téměř tři tisíce korun prošel bez zaplacení pokladní zónou, kde ho zadržela ostraha prodejny.
     Včera se vydal krást znovu a navštívil teplický supermarket, kde odcizil kufr s vrtačkou v hodnotě téměř čtyři tisíce korun. I v tomto případě neunikl pozornosti ostrahy, která lapku předala policistům. Oběma případy se nyní bude ve společném zkráceném řízení zabývat teplický soud, který může poslat mladíka až na dva roky do vězení.
 
Zapomnětlivost se nevyplácí
     Návštěva teplického obchodního centra se prodražila muži, který přijel na nákupy z Děčína. V některém z obchodů zapomněl tablet v hodnotě 16 tisíc korun, a když ho po dvou hodinách začal hledat, už měl smůlu. Někdo si odložený tablet přivlastnil, nepoctivec je podezřelý ze spáchání přečinu zatajení věci, za který trestní zákoník stanoví až roční trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 15. 11. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem