Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič daleko neutekl

TEPLICE - Byl dopaden díky svědkovi; Dívka na útěku chtěla skočit z balkonu...  

Lupič daleko neutekl
     Ve středu kolem 19 hodiny došlo u Domu kultury v Teplicích k loupežnému přepadení starší ženy. Pachatel přistoupil zezadu k poškozené a snažil se jí strhnout kabelku, kterou měla na rameni. Přepadená se ale nehodlala svého majetku vzdát a kabelku pevně držela. Fyzicky zdatnější muž však nakonec její odpor překonal a kabelku jí vytrhl takovou silou, až upadla na zem.
     Přepadení zaregistroval 27letý muž, který se dal do pronásledování lupiče, který běžel směrem k hlavní poště. Na náměstí si svědek povšiml policistů a požádal je o pomoc. Díky tomuto muži se podařilo 42letého zloděje po chvilce zadržet i s odcizenou kabelkou.
     Cizinec, který se k nám na lup vydal ze sousedního Německa, byl obviněn ze zločinu loupeže a hrozí mu až desetileté vězení. Policisté podali podnět k vzetí obviněného do vazby.
 
Dívka na útěku chtěla skočit z balkonu
     Předevčírem večer zabránil policejní vyjednavač možnému neštěstí, ke kterému mohlo dojít v Bílině. Policisté jeli prověřit oznámení o výskytu hledané 16leté svěřenky výchovného ústavu v bytě její matky. Hledaná dívka před hlídkou utekla na balkon ve 4. poschodí domu, ze kterého po hromosvodu slezla o dvě patra níž. Zde stála na vnější straně balkonového zábradlí a vyhrožovala, že skočí a zabije se. Přivolaný policejní vyjednavač dívku během půl hodiny přesvědčil, aby přelezla do vnitřního prostoru balkonu, kde si ji převzali lékaři. Díky dobré práci policistů a dalších složek IZS na místě události se mladistvá vrátí v pořádku do výchovného ústavu.
 
Spravedlnost je dohnala
     Policisté dopadli zloděje, který koncem října loňského roku ještě s dalším spolupachatelem odcizil v Teplicích jízdní kolo. Podezřelý 20letý muž po předchozí domluvě se stejně starým komplicem odcizil z chodby domu horské kolo zabezpečené lankovým zámkem, druhé kolo si odvezl jeho spolupachatel. Muž se navíc před vánoci vloupal do zahradní chatky, ze které si odnesl elektrické ruční nářadí, sekačku a další věci v hodnotě přes 12 tisíc korun. Lup si odvezl na stavebním kolečku, které odcizil z přilehlé kůlny. Policisté mu sdělili podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které mu hrozí až tříleté vězení. Jeho spolupachatel, který odcizil „pouze“ jízdní kolo se bude zodpovídat z přečinu krádeže, za který mu hrozí maximálně dva roky za mřížemi.
 
Vánoční strom odstrojil zloděj
     Policisté přijali oznámení o krádeži světelných ozdob ze stromu v Proseticích. Neznámý pachatel v době od 4. do 5. ledna ukradl 12 světelných řetězů z vánočního stromu a pět jich přitom poškodil. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 30 tisíc korun. Pokud se podaří zloděje vypátrat, bude stíhán pro přečiny krádeže a poškození cizí věci.
 
Náhradní díly ukradla žena
     Sdělení podezření z přečinu krádeže si na policejní služebně převzala 37letá žena, která si chtěla přivydělat sběrem železa. Včera po překonání dřevěného plotu vnikla do areálu poškozené firmy, odkud odcizila uložené náhradní díly k bagru v hodnotě téměř 50 tisíc korun. Ty následně prodala do výkupny sběrných surovin, kde si je vypátral poškozený a policisty tak přivedl na stopu zlodějky. V případě odsouzení hrozí podezřelé až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 11. 1. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem