Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Lupič dopaden

Policistům pomohli občané 

     Ve středu 14.3.2012 v ranních hodinách došlo v jednom baru v Husově ulici v Plzni k loupežnému přepadení, o kterém jsme vás ihned informovali. K barovému pultu přistoupil muž, který předtím uvnitř provozovny hrál na výherních automatech, a u obsluhy si objednal pivo. Když obdržel požadovaný nápoj, vzal láhev do ruky a udeřil s ní 35letého barmana do hlavy. Poté vběhl do prostoru za bar, kde ve fyzickém útoku pokračoval. Když barmana zpacifikoval, odcizil ze zásuvky peněženku s finanční hotovostí a utekl Husovou ulicí směrem ke Klatovské třídě.
     Policisté začali usilovně po pachateli pátrat a současně se prostřednictvím médií obrátili s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Díky zveřejnění relace ve sdělovacích prostředcích začalo od třetí hodiny odpoledne na tísňovou linku 158 volat několik desítek spoluobčanů. Ti měli cenné informace, které začali kriminalisté okamžitě  prověřovat. Díky kvalitě kamerového záznamu někteří občané poznali i samotného pachatele. Kriminalisté pak krátce před devátou hodinou večer 43letého muže ze severu Plzeňska zadrželi a druhý den (15.3.2012) v dopoledních hodinách mu sdělili obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež.
    Policisté se nyní obracejí na širokou veřejnost znovu. Tentokrát ale s poděkováním za to, že občané nebyli lhostejní k dění kolem sebe a svými cennými informacemi a podněty pomohli k dopadení pachatele.
 
nprap. Simona Čejková
15. března 2012

vytisknout  e-mailem