Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Lupič dopaden

České Budějovice - V rukou českobudějovických kriminalistů skončil 19letý muž z krajského města.  

Českobudějovickým kriminalistům se na základě intenzivního prověřování poznatků a indicií podařilo objasnit násilnou trestnou činnost, kterou má na svědomí 19letý muž z krajského města.
Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že podezřelý muž koncem února letošního roku, na sídlišti Máj v Českých Budějovicích, bezdůvodně fyzicky napadl 65letého muže a odcizil mu peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a dioptrické brýle. Ke zranění přepadeného muže naštěstí nedošlo. V průběhu dalšího vyšetřování vyšlo dále najevo, že v polovině března letošního roku, v jednom českobudějovickém herna-baru, odcizil 20leté ženě mobilní telefon. Celková škoda, kterou svým nezákonným jednáním způsobil, činí bezmála 20 000 korun.
Objasnění těchto dvou případů předcházela velice trpělivá, precizní a plně profesionální práce českobudějovických kriminalistů.
Vůči podezřelému muži bylo včerejšího dne zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů loupeže a krádeže. Obviněný muž je v současné době již ve výkonu trestu odnětí svobody.
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
24.dubna 2012
 

vytisknout  e-mailem