Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič dopaden během několika minut

Hned dvě loupežná přepadení v pobočkách peněžních ústavů zaznamenali pražští policisté během dnešního dne. Zatímco po prvním z pachatelů prozatím bezúspěšně pátrají, druhého z nich se jim podařilo zadržet jen několik minut po činu.  

Případ loupežného přepadení v pobočce peněžního ústavu v ulici Vodičkova v Praze 1 byl policii oznámen tři minuty po půl druhé odpoledne. Na svědomí je měl ozbrojený pachatel, který se snažil z místa co nejrychleji utéct. V tomto případě ale okamžitě zareagovali svědci události, kteří přímo na ulici kontaktovali policisty z oddělení hlídkové služby a sdělili jim jeho popis. Na základě těchto informací byl pouhých 10 minut po oznámení události zadržen. Při osobní prohlídce u něj policisté nalezli plynovou pistoli, několik desítek tisíc korun na hotovosti a také sluneční brýle, kterými se při přepadení maskoval.
Čtyřicetiletý česky hovořící muž tak skončil na policejní služebně, kde s ním byly zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu loupeže. Byl umístěn v policejní cele s podnětem státnímu zástupci na vzetí do vazby. Pokud by byl odsouzen, hrozí muž 2 až 10 let za mřížemi.
 
Po pachateli loupežného přepadení pobočky peněžního ústavu na Tylově náměstí v Praze 2 policie i nadále pátrá. 
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 3.5.2011

vytisknout  e-mailem