Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lupič dopaden dvě hodiny po přepadení

LIBEREC - Odnesl si peníze, ale i s kapslí. 

Velmi rychlou a profesionální práci odvedli dnes jablonečtí policisté spolu s libereckými kolegy v souvislosti s násilným trestným činem, který se stal v půl třetí odpoledne v Jablonci nad Nisou.
Právě v tu dobu přišel do pobočky GE Money Bank muž v modrých montérkách a červené kšiltovce a ženě za přepážkou předložil lístek, na kterém měl napsáno, že se jedná o přepadení a chce vydat peníze, jinak dojde k výbuchu. V ruce přitom držel nespecifikovaný předmět. Žena mu peníze vydala, přičemž pachatel ji ještě upozornil,  aby půl hodiny po jeho odchodu nikoho nevolala, a pak i s penězi odešel.
Úřednice ale stihla vložit mezi bankovky bezpečnostní kapsli, která peníze znehodnotí červenou barvou. Rovněž také neprodleně kontaktovala policisty. Následně se rozeběhla velká pátrací akce, při níž bylo zjištěno, že muž odjel z místa taxíkem. Mezitím policisté provedli opatření u ČSAD, řidičů MHD a DPML.
A právě jeden z řidičů autobusů informoval policisty, že hledaný muž, který odpovídá popisu, jede právě autobusem z Vratislavic do centra Liberce. Následovala rychlá akce libereckých policejních hlídek, které autobus stojící v koloně na ulici Jablonecké zastavily. Pachatel se nejprve policistům  snažil utéct, ti ho však po zhruba sto padesáti metrech zadrželi v centru města Liberce na křižovatce F. X. Šaldy.
V současné chvíli je pachatel, u kterého bylo nalezeno i několik balíčků obarvených bankovek, na policejním oddělení v Liberci, odkud si ho převezmou jablonečtí kriminalisté. Po provedených výsleších rozhodnou o dalším postupu a právní kvalifikaci celé události. Kolik peněz 35 letý muž z malé obce Středočeského kraje z banky odcizil, nebudeme z taktických důvodů sdělovat.
Zadržení muže krátce po spáchání loupeže je bezesporu výbornou ukázkou rychlé a profesionální práce jabloneckých a libereckých policistů.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem