Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lupič hrozil na poště bombou

Po obsluze požadoval 50.000 korun, nic nedostal a ani daleko neutekl 

Velmi krátce trvala kariéra lupiče - 19letého  mladíka z Náchodska, který se dnes ráno pokusil vyloupit poštovní úřad v menší obci na Náchodsku poblíž Nového Města nad Metují.
 
Krátce po osmé hodině ráno, hned po otevření pošty přistoupil k přepážce mladík zachumlaný v bundě s kapucí na hlavě a strčil do okénka papírek. Na něm měl napsáno, že má u sebe bombu a požaduje vydání 50.000 korun. Obsluha za přepážkou mu však odmítla cokoli vydat. Mladík na nic nečekal a z pošty utekl. Pracovnice pošty okamžitě vytočila linku tísňového volání. Policisté ihned povolali všechny dostupné hlídky a vyrazili pročesat místo loupeže i okolí. Důkladné prohledávání přineslo již záhy výsledek.
 
Jedna z hlídek narazila na podezřelou osobu mužského pohlaví podle zjištěného popisu u místního nádraží. Muž se při spatření hlídky dal na útěk, po krátké honičce jej však policisté dostihli a zadrželi. V současné době je zadržený mladík v péči náchodské kriminální služby. Za loupež mu nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
por. Bc. Eva Prachařová
24. 2. 2010

vytisknout  e-mailem