Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič je ve vazbě

Osmadvacetiletého muže, který je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže, zadrželi v těchto dnech pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha I. Obviněný už je ve vazbě. 

Jak kriminalisté zjistili a zadokumentovali, měl v červenci tohoto roku přepadnout a okrást třiašedesátiletého muže. Vybral si okamžik, kdy se dotyčný krátce po půlnoci vracel domů z konečné stanice tramvaje na Bílé hoře. V uličce Malobřevnovská jej zezadu přepadl a strhl na zem. Když potom ležel obličejem k zemi, klekl na něj a vulgárně jej vyzval, aby mu dal peníze. Poté jej prohledal a odcizil mu peněženku s doklady, platebními kartami a dalšími věcmi a způsobil mu tak škodu přibližně 4 a půl tisíce korun. Hned poté z místa utekl. Od té doby po něm kriminalisté pátrali.
 
V průběhu vyšetřování vytipovali podezřelého osmadvacetiletého muže, kterého v těchto dnech zadrželi. Při osobní prohlídce u něj nalezli nůž, který zajistili. Prozatím mu prokázali jeden zmíněný skutek, nevylučují ale, že podobných případů má na svědomí daleko více. Zadržený byl obviněn z trestného činu loupeže a v současné době je již umístěn ve vazbě. Hrozí mu trest odnětí svobody v délce trvání od 2 do 10 let.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 1.8.2011

vytisknout  e-mailem