Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič kořišt odhodil

MOST - Přepadl seniorku, byl pronásledován svědkem; Lapka kradl kabely, způsobil výpadek signálu ve 4 obcích 

 Mostecká policie hledá mladíka, který se ve čtvrtek dne 5. ledna kolem 13.40 hodiny dopustil trestného činu loupeže, při němž okradl 74letou ženu. Ta šla po chodníku ulicí Budovatelů, když na křižovatce s ulicí Mládežnická přešla vozovku a poté pokračovala po pravé straně směrem k Rozkvětu. U bloku 370 jí náhle někdo prudce vytrhl z ruky kabelku s nákupní taškou a poté do ženy strčil tak, že žena upadla na chodník a způsobila si zranění. Pachatel poté proběhl travnatou plochou mezi domy 370 a 369 do ulice Hutnická. Poškozená žena začala křičet a její volání zaregistroval svědek, který začal lupiče okamžitě pronásledovat. Ten odcizené věci odhodil a zmizel. Žena své věci dostala díky obětavosti muže zpátky.
Policie nyní hledá další svědky, kteří se ve čtvrtek kolem 13.40 hodiny nacházeli u zastávky tramvaje v ulici Mládežnická, nebo poblíž obchůdku v ulici Hutnická a všimli si této události nebo běžícího mladíka. Jakékoliv informace k případu uvítají kriminalisté na lince 158.


 

Lapka způsobil výpadek televizního a telefonního signálu

Muž ve věku 29 let kradl tento týden za Mostem kabely. Ty byly na sloupech telekomunikační trasy mezi obcemi Havraň a Polerady na Mostecku. Lapka na místo přijel autem ve večerních hodinách a asi kilometr za obcí Havraň pilkou měl přeřezat telefonní sloup. Z něj pak po pádu sundal kabel v délce 150 metrů, který si začal připravovat k odcizení. Ke krádeži nakonec nedošlo. Na místo přijela policejní hlídka. Ta smotek kabelu objevila na příjezdové cestě a poté si všimla i neznámé osoby, která se dala okamžitě na útěk. Pachatel uběhl asi sto metrů a nakonec uposlechl výzvy policistů k zastavení. Policisté podezřelého muže zadrželi a umístili ho v policejní cele. Na základě zjištěných skutečností mostecká policie muže obvinila z přečinu krádeže ve stadiu pokusu a zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Za něj pachateli hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. Krádeží došlo k výpadku televizního a telefonního signálu ve čtyřech okolních obcí.


 

Zloděj měl v oblibě zubní pasty

Mostecká policie sdělila v těchto dnech podezření ze spáchání přečinu krádeže 43letému muži z Mostu. Ten koncem roku v jedné mostecké prodejně kradl zboží. Jeden den odcizil celkem 28 kusů zubních past značky Sensodyne v hodnotě vyšší jak dva tisíce korun. Ty si uložil do igelitové tašky a prodejnu opustil bez placení. Lup pak ještě týž den prodal náhodným lidem na ulici. Obdobně si počínal o čtyři dny později. Vstoupil do téže drogerie a ukradl 12 tub se zubní pastou. Z prodejny odešel bez zaplacení. Ještě než stačil kořist rozprodat, byl zadržen policejní hlídkou. Pachatel, který způsobil celkovou škodu ve výši 3 171 korun, nekradl poprvé. Již v minulosti byl za obdobný čin odsouzen.


 

Nájemníci přišli o devět párů bot

O své boty přišli obyvatelé domu v jedné ulici na Zahražanech v Mostě. Neznámý pachatel do domu vnikl v nočních hodinách, když překonal uzamčené vstupní dveře. V domě pak prošel chodbami, kde našel u tří bytů botníky a v něm dámskou, pánskou i sportovní obuv. Z uložených bot si vybral celkem devět párů a třem rodinám tak zanechal hmotnou škodu ve výši 16 tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté ve spolupráci s kriminalisty.


 

Zloděj navštívil v noci kadeřnictví

Nemilé překvapení čekalo na majitelku jednoho mosteckého kadeřnictví. Ta zjistila, že jí v noci na čtvrtek navštívil nezvaný host. Do zamčeného objektu vnikl násilím a poškodil vstupní dveře. Uvnitř pak prohledal zařízení a s sebou odnesl rychlovarnou konvici, žehličku na vlasy a několik holicích strojků. Lapka způsobil hmotnou škodu ve výši 16 tisíc korun. Po zloději pátrají mostečtí policisté.


 

Kabelka na sedadle přilákala zloděje

Být obezřetným se vyplatí. Tím se však neřídila jedna Mostečanka, která si ve čtvrtek v poledne nechala na zadním sedadle svého vozu ležet kabelku. Vůz pak opustila asi na dvacet minut, a když se k autu vrátila, nestačila se divit. Nejen že měla poškozené okno u vozidla, ale sedadlo vzadu zelo prázdnotou a žena na něm marně příruční zavazadlo hledala. Během krátké chvilky tak díky vlastní neprozřetelnosti přišla nejen o kabelku, ale i o osobní doklady, peníze a mobil. Poškozená vyčíslila škodu na částku 10 tisíc korun.


 

Mařil výkon úředního rozhodnutí

Nesprávně se zachoval 34letý muž z Moravy. Policejní hlídka ho kontrolovala jako řidiče osobního vozidla včera odpoledne přímo v centru města Mostu. Provedeným šetřením policisté zjistili, že řidič za volantem vozu značky Ford má díky dosažení 12 bodů platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Na přechodu byla včera poražena žena

Dopravní policisté vyjížděli včera do ulice u Stadionu, kde došlo k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem tovární značky Peugeot a chodkyní. Vozidlo směřovalo ke křižovatce s ulicí Budovatelů, kde na přechodu pro chodce přecházela vozovku mladá žena ve směru na zastávku tramvaje. Po střetu řidič chodkyni odvezl do nemocnice na vyšetření a nehodu poté oznámil policii. Policisté u něj i chodkyně provedli dechové zkoušky na zjištění alkoholu. Ty byly negativní. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 30 tisíc korun. Míra zavinění, rozsah zranění a příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření dopravní policie.


 

Řídil pod vlivem drogy

Policejní inspektor dopravní policie sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 20letému muži z Mostecka. Muž řídil osobní automobil a u obce Komořany byl kontrolován dopravní hlídkou. Ta u řidiče provedla během běžné silniční kontroly test na zjištění návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Další jízdu absolvoval pěšky či prostředky MHD.


 

Telefonní automat terčem vandalů

Případ poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení vyšetřují mostečtí kriminalisté. Ti pátrají po zatím neznámém pachateli, který začátkem roku v jedné obci na Mostecku nezjištěným způsobem poškodil veřejný telefonní přístroj. Poberta u telefonního aparátu vytrhl číselnici i s displejem, poškodil zcela čelní panel i elektronické zařízení uvnitř přístroje. Poškozená firma zatím hmotnou škodu nevyčíslila. Telefonní budka je nyní mimo provoz.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. ledna 2012

vytisknout  e-mailem