Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lupič, který přišel do večerky nakoupit bez peněz, skončil ve vazbě

ČESKOLIPSKO - Pachatel si s sebou do obchodu přinesl pistoli. 

V sobotu kolem 14. hodiny přišel do vietnamské prodejny v Jižní ulici v České Lípě nenápadný muž a vybral si tu zboží za celkem 894 korun. Majitel obchodu mu u pokladny zboží započítal a on si ho uložil do přineseného batohu. Na výzvu k zaplacení se obchodníka trochu nelogicky zeptal, jestli chce po něm peníze. Vietnamec odpověděl, že ano, a v tom momentě zákazník vytáhl ze svého batohu černou pistoli,  a řekl mu, že tentokrát dá peníze on jemu. 

Sebevědomého cizince tím ale nijak nevyvedl z míry. Ten hned poznal, že jeho pistole není opravdová a dal mu najevo, že se ho nebojí.  Vzhledem k tomu, že měl pravdu, protože se jednalo jen o její imitaci v podobě dětské hračky,  dal se pachatel raději na ústup. Zboží z batohu mu vrátil zpátky a odešel ven s nepořízenou. pachatelova zbraň (dětská hračka)pachatelova zbraň (dětská hračka)

Obchodník nás o něm následně informoval prostřednictvím linky 158. Jeho podobu naštěstí náhodně zaznamenala palubní kamera z vozidla, projíždějícího krátce před činem kolem prodejny. Ačkoliv na tomto dost nekvalitním záběru vypadal pachatel o 20 let starší oproti jeho skutečnému věku, zkušeným kriminalistům se ho podařilo v úterý vypátrat v komunitě českolipských bezdomovců,  mezi kterými se několik dní pohyboval. Jde o muže ve věku 34 roků z Mimoňska, který loupež spáchal pod vlivem drog. Obvinili jsme ho z ní ještě v úterý. V minulosti se už dopustil majetkové trestné činnosti, ale v sobotu  poprvé zašel dál .

S ohledem na to, že je uživatelem drog, žije na ulici a nemá žádný zdroj příjmů,  mohl by na svobodě v pachání loupeží pokračovat a časem je zdokonalovat. Z uvedeného důvodu jsme po zahájení jeho trestního stíhání podali státnímu zástupci podnět na jeho vazební stíhání, které akceptoval jak státní zástupce, tak i soudce. Obviněného jsme do vazby eskortovali včera.

29. 4. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

pachatelova zbraň (dětská hračka)

pachatelova zbraň (dětská hračka) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem