Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič ležel na ulici a nesrozumitelně křičel

Dvakrát loupil a svému invalidnímu bratrovi dokonce odcizil peníze, teď je ve vazbě. 

Policisté z Místního oddělení Libeň vyjížděli v sobotu 24. března kolem deváté hodiny večer k případu osoby, která ležela na zemi v ulici Sokolovská a nesrozumitelně hulákala. Když přijela hlídka na místo, muž v nedalekém parku křičel, že se vzdává, protože přepadl hernu na Černém Mostě a chce do vězení. Přitom ležel na břiše s rozpaženýma rukama a policistům sdělil, že má u sebe dokonce maketu zbraně, kterou při přepadení použil. Podle jeho slov ovšem byla bez zásobníku, ten totiž po spáchání loupeže vytratil před barem. Hlídka pak u muže provedla prohlídku a opravdu tuto atrapu bez zmiňovaného zásobníku nalezla.
 
Policisté poté čtyřiatřicetiletého muže zadrželi a převezli na nejbližší policejní služebnu k dalším úkonům. V dostupných evidencích následně zjistili, že muž byl vyhlášený v celostátním pátrání a s největší pravděpodobností spáchal dokonce dvě loupeže. Jeho podrobný popis průběhu byl totiž naprosto shodný se záznamy výpovědí přepadených barmanek. Celou věc si tak převzali kriminalisté z Palmovky, kteří se zabývají problematikou loupežných přepadení.
 
Kriminalisté následně zjistili, že zadržený muž spáchal nejprve 15. března kolem deváté hodiny ráno loupež v herně na Praze 8 v ulici U Libeňského pivovaru a přesně o týden později v herně na Chlumecké ulici v Praze 9. V obou případech pod pohrůžkou použití zbraně požadoval vydání finanční hotovosti a barmanky donutil odejít na toalety, kde je uzamkl. Celkem si lupič přišel asi na čtyřicet tisíc korun a mobilní telefon. Během výpovědi se zadržený navíc policistům doznal, že když byl 24. února na návštěvě u svého invalidního bratra, v nestřežený okamžik mu odcizil finanční hotovost téměř sedm tisíc korun. A to i přesto, že byl rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 9 uznán vinným mimo jiné za trestný čin loupeže a byl mu uložený souhrnný nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání sedm let, který vykonal minulý rok.
 
Vyšetřovatel pak muže obvinil z trestného činu loupeže a krádeže, za což mu hrozí desetileté vězení. Obviněný skončil v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby, který soudce akceptoval.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 4. 4. 2012
Odkazy do noveho okna

Přepadení

Přepadení 

Detailní náhled

Přepadení - pult

Přepadení - pult 

Detailní náhled

Přepadení - zbraň

Přepadení - zbraň 

Detailní náhled

Příchod do herny

Příchod do herny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem