Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič odjel z banky na kole

V pondělí dne 11. srpna krátce po třinácté hodině došlo v Praze 8 – Kobylisích v ulici Střelničná k loupežnému přepadení pobočky banky. Lupič odjel z místa na kole.  

Policii dosud neznámý muž vešel do pobočky asi pět minut po třinácté hodině. V té době zde byl jeden klient a tři pracovníci banky. Pachatel začal křičet a ohrožoval přítomné střelnou zbraní. Následně si na pracovnici u přepážky vynutil vydání peněz na hotovosti, které si poté odnesl v modro žluté igelitové tašce s nápisem „ALBERT“. Před bankou nasedl na jízdní kolo a odjel směrem do Ďáblického sídliště. Událost se obešla bez střelby a zranění.
Policie začala po pachateli tohoto skutku okamžitě pátrat. Jedná se o muže ve věku mezi 30-35 lety, vysokého přibližně 175-180 cm, který měl na sobě zelený montérkový komplet na ramenou s bílými pruhy. Na hlavě měl černou kšiltovku a obličej si maskoval bílým šátkem s drobnými černými motivy rostliny marihuany. Na rukou měl bílé pracovní rukavice a na nohou pravděpodobně nové bílé neznačkové botasky. V ruce držel černou pistoli. Hovořil česky bez přízvuku. Peníze v řádů desetitisíců si odnesl v igelitové tašce s nápisem „ALBERT“. Kolo, na kterém z místa odjel, bylo pravděpodobně dámské, anebo se mohlo jednat o horské kolo bez tyče.
Jakékoliv informace k okolnostem tohoto případu, či přímo k osobě neznámého pachatele, přivítají kriminalisté na lince tísňového volání 158.

vytisknout  e-mailem