Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič policistům neunikl

TEPLICE - Okradený má svůj telefon zpět; Okradl vlastní babičku... 

Lupič policistům neunikl
     Obvinění ze zvlášť závazného zločinu loupeže předali policisté 26letému muži, který kradl v Bílině. V pondělí večer přistoupil k poškozenému a pod pohrůžkou násilí ho vyzval k vydání jeho mobilního telefonu. Poškozený, který měl vzhledem ke značné fyzické převaze pachatele důvodný strach z napadení, mu dal svůj telefon v hodnotě téměř sedm tisíc korun. Poté, co oznámil věc na policii, kolegové ihned začali pátrat po podezřelém, který by odpovídal popisu lupiče. Po několika desítkách minut muže dopadli, policistům se podařilo najít i mobil, který pachatel zahodil, když uviděl hlídku přijíždět. Poškozený má díky rychlému a pohotovému zásahu policistů svůj majetek zpět a bude učiněno zadost i spravedlnosti. Jednáním obviněného se nyní bude zabývat soud, který ho může poslat až na deset let za mříže.
 
Okradl vlastní babičku
     Policisté dopadli 18letého mladíka, který začátkem listopadu okradl svou babičku. Příbuzné, u které bydlel, odcizil sedmdesát tisíc korun, které měla žena schované v ložnici. Nebyla to ale jeho první krádež. Kriminalisté
muži prokázali, že se koncem loňského roku v pracovních dílnách střední školy, kde se učil, vloupal během vyučování do pracovního ponku, ze kterého odcizil nářadí a pracovní pomůcky za necelé dva tisíce korun. Lapka byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
Pozor na své věci
     Neznámý pachatel využil neopatrnosti návštěvníka posilovny v Teplicích a okradl ho o peněženku. Tu si nechal poškozený položenou bez dozoru na lavici v šatně, a když se po hodině vrátil, peněženku s doklady, penězi a platební kartou už nenašel. Přišel tak o majetek v hodnotě přes dva tisíce korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
     V případě návštěvy sportovních center by měli dbát občané zvýšené opatrnosti, doporučujeme, aby nenechávali své věci bez dozoru a pokud je to možné, využívali služby úschovy cenných věcí na recepci nebo na místě k tomu určeném.
 
K loupeži nedošlo
     Koncem září oznámil na služebně v Proseticích podnapilý muž, že přepadli tři neznámí útočníci. Měli ho srazit na zem a následně ho okrást o mobil a peněženku, policistům dále sdělil, že mu z krku strhli i řetízky. Již při podání oznámení byly ve výpovědi muže, který měl v dechu 2,5 promile alkoholu, jisté nesrovnalosti. V průběhu vyšetřování pak vyšlo najevo, že peněženku i s mobilním telefonem zapomněl muž v restauraci a řetízky, že ztratil po cestě domů. Ten večer se sice dostal do sporu s dvěma neznámými muži, ti ho ale vůbec neokradli. Vzhledem k tomu, že k loupeži nedošlo, policisté se případem dále nebudou zabývat.
 
 
Teplice, 14. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem