Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič přepadl nevidomého muže

TEPLICKO - Žádáme o pomoc případné svědky, kteří mohli pachatele vidět; Drogy posílal v balíčcích... 

Lupič přepadl nevidomého muže

     Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po lupiči, který v Teplicích přepadl nevidomého muže. Handicapovaný muž, který šel se svým vodicím psem, v pátek odpoledne oslovil neznámého chodce a požádal ho, aby ho dovedl na nádraží. Muž souhlasil, namísto na nádraží ale nevidomého zavedl na zatím nezjištěné místo, kde po něm začal požadovat peníze. Když hotovost nedostal, prohledal poškozeného, který se s ohledem na svůj zdravotní stav nemohl nijak bránit a na jeho protesty zareagoval tím, že ho fyzicky napadl. Peníze žádné nenašel, a tak se dal na útěk s prázdnou. Nevidomý muž, který při ataku ztratil svou slepeckou hůl, se pak vydal směrem k rychlému občerstvení McDonald’s, kde mu nabídla pomoc žena, která přivolala policii.

     Žádáme případné svědky, kteří se v pátek 20. listopadu mezi 16:40 a 17tou hodinou pohybovali v Teplicích v lokalitě mezi ulicí Štúrova směrem k ulici Masarykova a dále k nádraží ČD a mohli by poskytnout informace k výskytu nevidomého muže, který měl slepeckou hůl a u sebe vodícího psa, aby kontaktovali policii. Vzhledem k handicapu poškozeného zatím neznáme přesné místo, kde k přepadení došlo. Dále přijmeme jakékoliv informace k muži, který se v inkriminované době pohyboval ve společnosti nevidomého člověka s vodicím psem, případné poznatky přijme kterákoliv policejní služebna, nebo policisté na lince 158.

Lupič přepadl nevidomého muže.mp3

Drogy posílal v balíčcích

     Až pětileté vězení hrozí 43letému muži, který posílal drogy své přítelkyni přímo do výchovného ústavu, kam byla umístěna z rozhodnutí soudu. Mladistvé dívce posílal pervitin ukrytý v balíčcích, drogu schovával například do šamponu, čokolády, nebo balení brambůrek.

     Zkušení vychovatelé ale pervitin vždy našli a o celém případu pak informovali policii. Když dealer zjistil, že systém zasílání balíčků moc nefunguje, dohodli se s dívkou, že jí bude drogy nechávat v „mrtvé schránce“ u objektu, kam svěřenky z ústavu chodily na procházku. Kriminalisté z teplického TOXI týmu i tuto jejich „lest“ odhalili a muže obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Drogy posílal v balíčcích.mp3

 

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 26letý muž z Bíliny. V sobotu kolem poledne ho zastavili strážníci, kteří na místo kontroly přivolali policisty. Ti zjistili, že má řidič až do roku 2016 uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Navíc je auto, které řídil, trvale vyřazeno z evidence motorových vozidel. V případě odsouzení hrozí muži ignorujícímu platnou legislativu až dvouleté vězení.

 

 Vandal propíchal pneumatiky

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který poškodil cizí auto. Vandal v Bílině propíchal všechny čtyři pneumatiky u zaparkovaného osobního vozidla, majiteli způsobil škodu kolem 16 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za který trestní zákoník stanoví až roční trest odnětí svobody.  

 

 

Teplice, 23. 11. 2015, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem