Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič připravil seniora o důchod

Kriminalisté z 1. oddělení obecné kriminalisty Prahy I. prošetřují případ loupeže, ke které mělo dojít na konci září poblíž tramvajové zastávky v Praze 6. 

Na základě operativně pátrací činnosti se kriminalistům podařilo zajistit kamerové záznamy, na kterých je zachycen podezřelý muž.  Ten začal seniora sledovat již na Náměstí Republiky v Praze 1.  Z kamerového záznamu je zcela zřejmé, že poškozeného delší dobu pozoroval a následně nasedl do stejné tramvaje jedoucí směrem na Prahu 6.  Na zastávce Nad džbánem vystoupil z tramvaje a seniora pronásledoval až k nedalekému lesoparku. Tam jej útočník napadl takovou razancí, že poškozený upadl na zem. V ten okamžik mu vytrhl batoh a utekl pryč. Napadený přišel o svůj důchod, který si zrovna vyzvedl, o doklady a osobní věci.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu loupež, za což v případě dopadení a prokázání viny pachateli hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.  

Popis podezřelého: Jedná se o muže světlé pleti, střední postavy ve věku třiceti až čtyřiceti let. V době přepadení měl velmi krátce ostřihané tmavé vlasy a byl hladce oholen. Na sobě měl černou prošívanou bundu bez kapuce, černé kalhoty a černé sportovní boty s bílou podrážkou. 

V případě, že poznáváte muže zachyceného na kamerovém záznamu, nebo víte, kde by se mohl nacházet, neprodleně prosím vše oznamte na linku 158. V žádném případě se jej však nesnažte zadržet! Může se jednat o nebezpečného pachatele! Kriminalisté v souvislosti s tímto násilným trestným činem prosí svědky, kteří cestovali s poškozeným tramvají, aby se nám taktéž přihlásili prostřednictvím linky 158. Jakékoliv informace či svědectví  nám mohou pomoci při objasnění tohoto trestného činu. 

kpt. Eva Kropáčová
14.11.2023

vytisknout  e-mailem