Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lupič se před policisty schovával v posteli

LIBEREC - S nůžkami v ruce vyhrožoval vážným ublížením na zdraví zaměstnankyni libereckého baru 28 letý cizinec, aby ji donutil k vydání tržby. Po necelých dvou hodinách ho policisté dopadli i s lupem. 

     Dne 25. prosince krátce před čtvrtou hodinou ranní  přepadl zaměstnankyni baru v ulici 5. května v Liberci 28 letý host. V tu chvíli byli v podniku sami, útočník s ženou nejprve komunikoval, pak se z ničeho nic natáhl přes bar a popadl nůžky. Těmi před ní  začal šermovat a vyhrožovat jí, že jí jimi ublíží, pokud mu nevydá tržbu. Vyděšená žena mu peníze dala a on s nimi odešel. Odnesl si odtud něco málo přes čtyři tisíce korun. Barmance naštěstí nijak neublížil.

     Policisté po zjištění této události začali okamžitě po pachateli loupeže intenzivně pátrat a dopadli ho zhruba v 5.15 v místě jeho přechodného bydliště. Zde se před nimi dokonce ukrýval v posteli. Vzhledem k tomu, že se jedná o  mnohonásobně trestaného muže, podala vyšetřovatelka státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Tento podnět však státní zástupce neakceptoval,  a proto trestní stíhání obviněného  probíhá na svobodě. Za zločin loupeže ho může soud poslat až na 10 let do vězení.

 

por. Bc. Ivana Baláková
27. prosince 2013

vytisknout  e-mailem