Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič se sám udal

TEPLICE - Přepadl hernu a pak se šel přiznat; Zmizely spacáky i okurky... 

Lupič se sám udal
     Kriminalisté měli usnadněnou práci při vyšetřování loupežného přepadení, ke kterému došlo v úterý po půlnoci. Do jedné z teplických heren vešel muž, který pod pohrůžkou použití střelné zbraně donutil obsluhu k vydání finanční hotovosti. Odnesl si kasírku s několika tisícovkami a kelímek s drobnými mincemi. Na základě oznámení o loupeži se ihned rozjelo pátrání po pachateli. Ten však policisty překvapil, když se hned další den večer dostavil na obvodní oddělení, kde se k přepadení herny přiznal. Nebylo to však špatné svědomí, které ho na služebnu přivedlo. Když se ho při výslechu kolegové zeptali na důvod, proč se sám udal tak sdělil, že viděl kamerový záznam z přepadení nejen v televizi, ale i na internetu, kde video kolovalo. Majitel provozovny totiž záznam poskytl nejen médiím, ale umístil ho i na sociální sítě. Když 20letý lupič zjistil, že byl zachycen kamerami a jeho obličej zřejmě viděli i lidé, kteří ho znají, rozhodl se k loupeži přiznat. Kriminalistům také sdělil, že hernu přepadl z důvodu tíživé finanční situace a zbraň, kterou použil, byla pouze maketa, kterou po loupeži zahodil do kontejneru. Muž byl obviněn ze zločinu loupeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
 
Zmizely spacáky i okurky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do sklepních prostor panelového domu. Po překonání mříže vnikl do sklepa, ze kterého podle oznamovatelky odcizil cestovní kufry, cestovní ledničky, campingovou soupravu, stany, spacáky, několik desítek sklenic s okurkami a olivový olej. Oznamovatelka vyčíslila celkovou škodu na 11 tisíc korun, zloději hrozí v případě dopadení za přečin krádeže maximálně dva roky vězení.
 
Vykradený bazar
     Několik mobilních telefonů, notebook a jízdní kolo si odnesl dosud neznámý zloděj z bazaru v Krupce. Pachatel se po překonání vstupních dveří vloupal do provozovny a odcizil věci, jejichž hodnotu poškozený vyčíslil na téměř 34 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který může zloděj strávit v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
 
Nafta stále láká
     Dvě nové krádeže pohonných hmot vyšetřují policisté na Teplicku. K prvnímu případu došlo v katastru obce Dlouhá Louka, kde neznámý pachatel odcizil ze zaparkovaného traktoru 200 litrů motorové nafty. K tomu si ještě „přibral“ dva výstražné majáky a dva přídavné halogenové světlomety. Celková škoda byla vyčíslena na 12 600 korun. Druhá krádež se stala u Velvět, kde dosud neznámý zloděj odcizil z nádrže zaparkovaného kamionu 365 litrů nafty za více jak 12 tisíc korun. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 21. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem