Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič se zahrabal do křoví

MOST - Policie ho krátce po loupeži vypátrala; Kovy mizí vě sběrnách .... 

 Kovy z lupu šli hned prodat do sběrny

Policie v Mostě zahájila trestní stíhání dvou mužů ve věku 54 a 25 let z Mostu pro přečin krádeže a poškození cizí věci. Podle kriminalistů se měli oba muži již v dubnu dopustit vloupání do dílny jedné mostecké soukromé firmy. V nočních hodinách vybourali zdivo u objektu. Jeden z dvojice vlezl otvorem do dílny a z ní odcizil různý hutní materiál, který podával svému komplici čekajícímu venku. Těžký lup naložili do auta, kterým na místo přijeli. Ještě tu noc zajeli do jedné sběrny surovin a kovový materiál zpeněžili. O utržené peníze se podělili. Poškozenému majiteli zloději způsobili škodu ve výši 14 tisíc korun. Obvinění jsou stíháni na svobodě.


 

Lapka vybílil zahradní domek

Pětatřicetiletý muž z Mostu, který se nyní nachází ve vězení, kde si odpykává trest za jiný majetkový delikt, byl mosteckými kriminalisty odhalen jako pachatel přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Policisté šetřením zjistili, že Mostečan se měl již v červenci v jedné obci na Mostecku vloupat v zahradní kolonii do zahradního domku. Dovnitř vnikl po překonání uzavřeného okna. V chatce pak hledal, co by odcizil. Po jeho odchodu z objektu zmizela televize, mikrovlnná trouba, elektrické nářadí a další věci, vše v celkové hodnotě 16 tisíc korun. Lapka se loni vrátil z výkonu trestu a letos je tam znovu. Kde odcizené věci skončily, je předmětem dalšího šetření policie v Mostě.


 

Loupil, ukryl se do křoví a dělal, že tam spí

Opatřit peníze loupeží se rozhodl 35letý muž z Litvínova. V úterý v podvečerní době vešel do jedné litvínovské prodejny. Na obličeji měl bílou masku vytvořenou z trička, ve kterém si udělal otvory na oči a ústa a na hlavu si nasadil kapuci od bundy. Vyzbrojen byl blíže nezjištěnou pistolí a obuškem. Zbraní mířil na majitelku prodejny, na které požadoval, aby mu otevřela kasu a vydala peníze, jinak bude střílet. Na místě byl známý prodavačky, který lupiči sdělil, že nejde proud a tudíž nemůže kasu otevřít. To lupiče rozlítilo natolik, že muže udeřil obuškem a způsobil mu krvácející zranění. Pak vzal pokladnu, pěstí do ní bouchl, a když se neotevřela, mrštil s ní o zem. Následně popadl peníze a z místa utekl. Před prodejnou si maskovaného lupiče všiml náhodný svědek, který zalarmoval policii. Ta na místo okamžitě přijela a začala prohledávat okolí. Pátrání skončilo v lesním porostu. Tam si policisté všimli pohybu v listnatém křoví. Podrobným prohledáním terénu objevili ukrytého muže. Byl bez bot a dělal, že spí. Policistům tvrdil, že pil a ani neví, jak se do lesa dostal. Dalším ohledáním okolí však policisté objevili batoh, boty, bankovky peněz, montérky i mikinu. Kam zmizela zbraň a obušek, policie dosud nezjistila. Podezřelý muž byl zadržen a umístěn v policejní cele. Policejní komisař ho obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže a státnímu zástupci podal podnět na vzetí do vazby. Dnes okresní soud rozhodl o vazebním stíhání obviněného. Část odcizených peněz policie nalezla.


 

Kovový lup odvezli na káře do sběrny

Dva muži ve věku 24 a 22 let z Mostu čelí obvinění z přečinu krádeže a krádeže vloupáním. Podle policistů měli muži ještě s mladíkem, který byl obviněn z provinění, v jednom mosteckém domě krást v suterénu kovové předměty. Trojice vnikla do uzavřené místnosti, kde byla prádelna a sklad různých nepotřebných věcí. Lapkové uvnitř odcizili plechový buben od pračky, ždímačky, vyvařovací kotel a vzali i uloženou kovovou kuchyňskou linku. Lup pak postupně odváželi na kárce do jedné mostecké sběrny šrotu. Odcizením a poškozením dveří zanechal trojlístek zlodějů bytovému družstvu škodu ve výši 2 300 korun. Čtyřiadvacetiletý muž není žádným nováčkem v oboru, byl již za krádeže několikrát odsouzen. Všichni obvinění jsou stíháni na svobodě.


 

Zákaz si vysvětluje po svém

Až do roku 2012 má zákaz řízení 23letý muž z Litvínova. Ten byl tento týden mosteckou hlídkou policie přistižen za volantem svého vozu. Policisté řidiče stavěli v ulici Rudolická a následným šetřením zjistili, že motorista má vysloven zákaz řízení na 18 měsíců. Další jízdu muži zákona řidiči zakázali. Policejní inspektor mostecké policie mu ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Zloděj udělal v bytě značný nepořádek

Nepříjemný pohled se naskytl jednomu občanovi z obce na Litvínovsku. Po příchodu z práce zjistil, že měl doma nevítaného hosta. Ten mu důkladně zpřeházel věci v bytě, v němž hledal, co by odcizil. Nakonec objevil peníze a vhod mu přišel i digitální fotoaparát. Poškozený majitel krádež okamžitě ohlásil hamerským policistům a hmotnou škodu vyčíslil na částku 6 tisíc korun.


 

Po stromech zůstaly jen díry

Nemilé překvapení čekalo jednu majitelku zahrádky v obci Havraň na Mostecku. Ještě v sobotu bylo na zahrádce vše v pořádku. V noci na neděli však na cizí pozemek našel cestu nezvaný návštěvník. Ten překonal oplocení objektu a v jedné části zahrady vytrhal vzrostlé tůje. Poškozené majitelce tak během víkendu zmizelo dvacet skoro 1,5 metrových okrasných stromků. Neznámý zloděj způsobil celkovou škodu ve výši 10 000 korun. Případ krádeže šetří obrničtí policisté.


 

Zloděj půjde možná na ryby se vzduchovkou

Do obytného domu v centru města Mostu zavítal neznámý poberta. Tento týden se dostal oknem do sklepních prostor. Tam pak vnikl do sušárny. Z uložených věcí obyvatel domu si lapka vybral různé rybářské vybavení a vzduchovou pistoli. Poškozený majitel odhadl hmotnou škodu na částku 16 tisíc korun. Případ přečinu krádeže vloupáním vyšetřují policisté obvodního oddělení v Mostě.


 

Lapka z garáže nic neodcizil

Neúspěšně skončila výprava zatím neznámého zloděje. Ten tento týden v obci Litvínov chtěl vykrást v areálu garáží jednu z nich. Zřejmě se mu nic nehodilo a tak odešel, aniž by cokoli odcizil. Jen na vratech a zámku zanechal hmotnou škodu ve výši dva tisíce korun. Případ pokusu krádeže vloupáním vyšetřují litvínovští policisté.


 

Kapsář měl hbité prstíky

Kapsář šikula cestoval v autobuse mostecké MHD číslo 5. Zřejmě byl velice zdatný, protože se mu podařilo v nestřeženém okamžiku okrást jednu mladou ženu. Ta autobusem cestovala z centra Mostu a na kočárek si zavěsila svou kabelku. Když přišla domů, zjistila, že jí v kabelce chybí mobilní telefon a peněženka. V ní měla okradená peníze, doklady a platební kartu. Poškozená vyčíslila škodu na částku 3 000 korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.


 

Prodejem zboží porušil autorská práva jiných

Policejní komisař obvinil z přečinů porušení práv k ochranné známce a jiným označením a porušení chráněných průmyslových práv 42letého muže. Ten v jedné obci v mosteckém regionu skladoval a prodával obuv značky Crocs a několik kusů stavebnic Lego. Výrobky byly neoprávněně označené bez svolení příslušných majitelů ochranných známek, kterým měl prodejce způsobit škodu ve výši 10 tisíc korun. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Nádrž dodávky zela prázdnotou

Cestu autem nemohl absolvovat jeho majitel. Motorista z Moravy našel tento týden poškozené dodávkové vozidlo. To zaparkoval v ulici ČSA přes noc. Když k vozidlu přišel ráno ve středu, zjistil, že má poškozenou palivovou nádrž. Z ní neznámý zloděj odčerpal kolem 100 litrů motorové nafty. Krádeží pohonných hmot a poškozením nádrže vznikla hmotná škoda ve výši 14 000 korun. Případ krádeže a poškození cizí věci vyšetřuje mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 21. října 2011


 

vytisknout  e-mailem