Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič udeřil barmanku půllitrem

Šestnáctého listopadu došlo k loupežnému přepadení v hernabaru na Plzeňské ulici v Praze 5. Dvaadvacetiletý muž fyzicky napadl barmanku, udeřil jí do hlavy půllitrem a poté jí okradl. 

V půl čtvrté ráno vyjížděla hlídka Pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy do Plzeňské ulice, kde mělo dojít k loupežnému přepadení.  Policisté v hernabaru nalezli zraněnou jednadvacetiletou ženu. Ta jim dala popis mladého muže a vylíčila jim sled právě uplynulých událostí. Té noci v baru obsluhovala, krátce po třetí hodině jeden z hostů začal rozbíjet půllitry o pult, jeden z nich uchopil a udeřil jím dotyčnou do hlavy. Poté jí odcizil kasírtašku  i s tržbou. Žena utrpěla zranění hlavy a policisté okamžitě přivolali lékaře, poté provedli pátrání v okolí.  Na základě získaného popisu podezřelého pátrali po přibližně 190 cm vysokém muži s krátkými vousy, snědší pletí.  V nedalekém baru ve stejné ulici našli policisté muže odpovídajícího popisu.  Muž měl zkrvavenou ruku.  Zjevně však nebyl zraněn. Kde se potřísnil krví, odmítal sdělit. Policistům tvrdil, že v této provozovně je minimálně dvě hodiny.  Při prověřování totožnosti, podezřelý předložil doklady a policisté si povšimli, že má u sebe větší finanční hotovost, přičemž bankovky byly zjevně zkrvavené. Na základě takto zjištěných skutečností, policisté dvaadvacetiletého podezřelého muže zadrželi.

Policejní komisař na základě důkazního materiálu podezřelého obvinil z trestného činu loupeže a umístil jej do policejní cely s návrhem na uvalení vyšetřovací vazby.       

 

kpt. Bc. Iva Knolová 18.11.2009

vytisknout  e-mailem