Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté zadrželi nebezpečného lupiče, po jeho komplicích i nadále pátrají

ČESKOLIPSKO - Loupež a tři vloupání se škodou 814 000 korun má na svědomí 43letý cizinec. 

Dnes ráno poslal soudce Okresního soudu v České Lípě do vazby 43letého cizince, který má na svědomí nejenom ozbrojené loupežné přepadení obsluhy  baru v Jablonném v Podještědí, ale také tři další vloupání do podobných podniků na Českolipsku a Liberecku. Dne 31. října loňského roku nad ránem se společně se svými dvěma komplici vloupal do baru v Jablonném v Podještědí, kde je překvapil číšník, se kterým tu nepočítali. Pachatelé ho přiměli k poslušnosti namířenou pistolí a potom ho zpacifikovali elektrickým paralyzérem. Když se muž probral z bezvědomí, byli už  pryč, a to  i s elektronikou, cigaretami a především finanční hotovostí. Způsobená škoda přesáhla 100 tisíc korun.

Kriminalisté zjistili, že se zadržený cizinec také  vloupal se svým 32letým krajanem dne 17. října loňského roku do baru ve Cvikově, odkud si odnesli téměř půlmilionovou hotovost z výherních automatů a za dalších 100 000 korun tu způsobili škodu na odcizených věcech a další finanční hotovosti.

Celkem  75 000 korun v hotovosti mu vyneslo vloupání do jiného mimoňského baru, do kterého se vloupal sám 2. září loňského roku a kromě peněz si odtud odnesl i cigarety za dalších 16 500 korun. Sám ještě  "navštívil" 17. srpna loňského roku hernu v Raspenově, která mu vynesla nejméně. Zde způsobil na odcizených drobných mincích, cigaretách a cigaretových papírkách škodu za 12 500 korun.

Vyšetřovatel mu v usnesení o zahájení trestního stíhání vyčíslil celkovou škodu částkou 814 000 korun. Kriminalisté sbírali a vyhodnocovali trpělivě na místech činu stopy, které je přivedly až za ním a tento týden v úterý po 21. hodině nad ním sklapla pověstná klec. Kriminalisté nenechali nic náhodě,  a protože věděli, že může být ozbrojen, požádali o jeho zadržení zásahovou jednotku ústeckého kraje. Samotný zásah proběhl v soukromé nemovitosti v České Kamenici. A v policejní síti uvízl nejen 43letý cizinec, ale také jeho spolupachatel vloupání do cvikovského baru, odkud si spolu odnesli tučný lup.

Staršího ze zadržených vyšetřovatel obvinil ze zločinů loupeže a krádeže, za které ho soud může poslat až na deset let do vězení.  Druhému zadrženému hrozí za spolupachatelství na vloupání do baru osmiletý trest odnětí svobody. Po dalších dvou lupičích z baru v Jablonném v Podještědí policisté i nadále intenzivně pátrají.

3. 3. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem