Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lupič už je za mřížemi

Další úspěch náchodských kriminalistů  

ilustrační foto - penízeilustrační foto - peníze
Náchodští kriminalisté si v těchto dnech přidali na svůj účet úspěšně dořešených případů jeden další z oblasti násilné trestné činnosti. Podařilo se jim dopadnout muže, který poslední únorový pátek nevybíravým způsobem obral odcházejícího hosta jedné hronovské restaurace. K útoku došlo již venku na ulici po opuštění restaurace přibližně o půl dvanácté v noci.
 
Nejprve z restaurace odešel 30letý, již trochu podnapilý, host. Za ním vyšla na ulici skupina mladých lidí, která jej dostihla a obklopila. Jeden ze skupiny pak muže vyzval k vydání peněz a ke zvýšení ochoty oběti "spolupracovat" mu přidal i několik úderů pěstí do hlavy. Napadený muž útočníkovi vydal nejprve 400 korun, po další sérii ran ještě dalších 400. Pak se mu podařilo utéct.
 
V útočníkovi kriminalisté zjistili 21letého mladíka, odsouzeného náchodským soudem za majetkovou trestnou činnost k trestu odnětí svobody, a tedy již pobývajícího na svobodě neoprávněně, neboť rozhodnutí o nástupu k výkonu trestu si převzal, nicméně do vězení nenastoupil. Včerejšího dne, v úterý 1. března 2011 kriminalisté vypátrali, kde mladík je, a hned si pro něj došli. 
 
Okradený a zbitý host si může oddychnout, že lupič byl chycen a dopadený mladík si zase může být jist, že se na svobodu jen tak nepodívá. Policejní eskorta ho totiž rovnou převezla k nástupu trestu do hradecké věznice. Ještě předtím mu však vyšetřovatel náchodské kriminálky sdělil obvinění z dvou dalších trestných činů.  Mladík se bude zodpovídat z loupeže s možným dvou až desetiletým trestem odnětí svobody a také z maření výkonu úředního rozhodnutí s možným až tříletým pobytem za mřížemi. Soudní řízení ovšem už bude mladý muž očekávat jen a jen ve vězeňské cele.
 
por. Bc. Eva Prachařová
2. 3. 2011

vytisknout  e-mailem