Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič vzal poškozenému boty

MOST - Kvůli botám, batohu a mikině uštědřil oběti kopance; Desky položil na střechu škodovky .... 

Policejní komisař mostecké policie obvinil tento týden z trestného činu loupeže 23 letého muže z Lounska. Ten se měl dle kriminalistů loupeže dopustit druhý týden měsíce září v jedné obci na Litvínovsku. Tam na zastávce autobusu ve večerních hodinách měl přistoupit k 22 letému muži. Toho nejprve kopl a když poškozený upadl na zem, tak lupič požadoval za uštědření dalších kopanců vydání peněz. Nejdříve mu však sundal jeho boty. S nimi odešel a na místo se za chvíli vrátil. Chtěl batoh a tak se o něj s obětí přetahoval. Nakonec se ho zmocnil a poškozeného nechal na místě. Asi za půl hodiny se spolu opět setkali. Obviněný muži roztrhl mikinu a poté chtěl i druhou, kterou měl muž na sobě a ten mu ji nakonec ze strachu vydal. Ke zranění napadeného nedošlo, loupeží však utrpěl hmotnou škodu ve výši téměř pěti tisíc korun. Policie odcizené věci nakonec zajistila a vrátila je zpět majiteli. Policie obviněného stíhá na svobodě. V případě uznání viny mu může hrozit až desetiletý trest odnětí svobody.

Desky nechal na střeše škodovky
Policie v Mostě hledá nálezce, který si zřejmě neoprávněně přivlastnil cizí doklady a peníze. Ty v úterý dopoledne v době mezi 9.30 až 10 hodinou našel v deskách na střeše osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia Combi. Škodovka stála na parkovišti v ulici Višňová u domu čp. 673. V tu dobu tam parkoval i řidič nákladního vozidla Iveco, který si kožené desky s různými doklady, písemnostmi, razítkem firmy ale i finační hotovostí obsahující eura a koruny na střechu uvedeného osobního automobilu položil. Pak na ně ale zapomněl. Když se po delší době vrátil, desky již nenašel. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci, neboť nálezce si přisvojil cizí věci v hodnotě více jak šedesát tisíc korun.
Policisté žádají svědky, kteří si v úterý před 10 hodinou všimli na parkovišti ulice Višňová u domu čp. 673 někoho, kdo desky ze střechy vozidla vzal a mohli by k osobě či případu podat nějakou informaci, aby zavolali kdykoliv na linku 158.

Lapka poškodil auto v garáži
Neznámého a nevítaného hosta zaznamenal tento měsíc majitel jedné garáže v čtvrti Podžatecká v Mostě. Dosud nezjištěný lapka tam vnikl za použití násilí. Uvnitř garáže pak u zaparkovaného osobního vozidla rozbil okno, poškodil palivovou nádrž a odcizil věci, které ve vozu našel. Poškozenému motoristovi tak zloděj způsobil škodu ve výši osmi tisíc korun. Případ trestného činu krádeže vloupáním a poškozování cizí věci šetří mostecká policie.

 

vytisknout  e-mailem