Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lupič z benzinky čeká na vazbu

VSETÍNSKO: Za loupež mu hrozí desetileté vězení.  

Jen několik hodin stačilo policistům k dopadení pachatele loupežného přepadení benzinové čerpací stanice ve Vsetíně. Lupiči jsme včera sdělili obvinění a podali podnět k podání návrhu na vzetí do vazby obviněného.  
 
V úterý deset minut před jedenáctou hodinou večer přepadl neznámý muž benzinovou čerpací stanici ve Vsetíně. Muž zahalený v bundě s kapucí na hlavě nejprve venku vyčkával, až z benzinky odejdou zákazníci a pak vešel dovnitř. Namířil na muže obsluhujícího na benzince pistolí a chtěl peníze. Muž za pultem zareagoval tak, že tlačítkem uzavřel vstupní dveře a rychlým krokem odešel dveřmi za pultem z objektu ven, přičemž zloděje uvnitř zamkl. Sedmapadesátiletý muž z  benzinky pak pospíchal do nedalekého podniku, kde požádal přítomného muže, aby mu půjčil mobilní telefon, kterým přivolal policii. Z dálky pak viděl, jak pachatel vylezl z objektu ven oknem a šel do centra města. Po oznámení události a zjištění popisu pachatele začalo několik policejních hlídek po muži v ulicích Vsetína pátrat. Mezitím jedna z hlídek zhlédla kamerový záznam z benzinky a podezřelého muže poznala. Jedná se totiž o člověka, který má na svědomí několik přestupků proti občanskému soužití a pár drobných majetkových deliktů. Další kroky policejních hlídek ze Vsetína, Karolinky, dopravního inspektorátu a psovoda směřovaly nejprve do místa, kde by měl podezřelý muž bydlet, pak do vsetínských barů, heren a restauračních zařízení, kde jsme předpokládali, že by mohl lupič peníze, které z benzinky po odchodu obsluhy odcizil, utrácet. Kolegové projížděli ulice, obešli desítky podniků a ukazovali servírkám a číšníkům fotografii lupiče s tím, že pokud by se u nich v zařízení objevil, aby neprodleně volali linku 158. Před druhou hodinou ranní přišlo z jednoho baru oznámení, že tam podezřelý muž přišel. Hlídka vyjela bez meškání na místo a muže zadržela. Kolegové u něj našli několik tisíc korun a cigarety, které ukradl na benzince. Dále měl u sebe stříbrnou plynovou pistoli, kterou použil při přepadení. Ještě před umístěním do policejní cely se podrobil orientační zkoušce na alkoholu. Nadýchal téměř tři promile. 
 
Jedná se pětadvacetiletého Vsetíňana, který je stále v policejní cele, má sdělené obvinění z tr. činu loupež s trestní sazbou do 10 let a čeká, až vsetínský soud rozhodne, zda bude vzat do vazby či nikoli.
 
17. dubna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem