Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič z čerpacích stanic je dopaden

Policistům z Obvodního ředitelství Prahy IV se ve spolupráci s kolegy z Pohotovostní motorizované jednotky podařilo v neděli zadržet devětatřicetiletého muže, podezřelého z několika loupeží. 

Již před časem jsme informovali o neznámém pachateli, který má na svědomí několik loupežných přepadení, zejména čerpacích stanic na území Obvodního ředitelství Prahy IV. Na základě porovnání jednotlivých způsobů provedení, popisu pachatele, vyhodnocení vlastních poznatků, ale i poznatků od veřejnosti, se policisté dostali na stopu devětatřicetiletému muži z Prahy. Ten byl již v minulosti trestán za majetkovou a násilnou trestnou činnost.

Poslední ze zaznamenaných případů loupežného přepadení se odehrál 2. října na čerpadle v Praze 10. Tehdy si podezřelý na obsluhujícího muže čerpadla „vyšlápl“ s nožem v ruce. Obsluhující muž se sice snažil bránit plynovou pistolí, jenže tu mu pachatel při potyčce odcizil. V tu chvíli policisté podnikli veškeré dostupné kroky, které měly směřovat k zadržení podezřelého muže. To se nakonec i podařilo a policisté z Pohotovostní motorizované jednotky podezřelého zadrželi v jedné z restaurací desátém pražském obvodě. Při následných domovních prohlídkách policisté zajistili nejenom odcizenou plynovou pistoli, ale například i kuklu použitou při loupežích a další věci důležité pro trestní řízení. Mimo to se policistům podařilo objasnit i další případy. V době od února do začátku října letošního roku má zadržený na svědomí přepadení dvou heren a šesti čerpací stanic, ze kterých odcizil celkem 270.000,- Kč. Zadrženého policisté obvinili z trestného činu loupeže a umístili do cely. Současně podali podnět k návrhu na uvalení vyšetřovací vazby a prověřují, zda se obviněný nedopustil i další trestné činnosti.

vytisknout  e-mailem