Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Lupič z heren ve vazbě

Olomoučtí kriminalisté dopadli muže, který je podezřelý z několika loupežných přepadení v hernách.  

Kriminalisté usilovně propátrávali herny a bary v Olomouci a na základě získaných operativních poznatků a profesionálně zadokumentovaných stop z místa činu, se jim podezřelého muže podařilo ve středu minulý týden zadržet.

V pátek 7. listopadu si pětatřicetiletý muž vyslechl obvinění z trestného činu loupež, které se měl dopustit  dne 26. října po poledni, kdy maskován kuklou vešel do provozovny Bar-Herna Apollo v Olomouci. Barmanku přinutil pod pohrůžkou nože, aby mu vydala peníze. Žena mu vyskládala do igelitové tašky, kterou měl s sebou,  34 tisíce korun. 

V průběhu vyšetřování  se kriminalistům podařilo muže usvědčit i z dalších loupeží a včera policejní komisař rozšířil obvinění o další čtyři skutky. 

Muž je důvodně podezřelý z loupeže ze dne 19. října, kdy před 13. hodinou  maskován kapucí vešel do provozovny Herna-Bar Palác v Olomouci a obsluhující ženu  přinutil s nožem v ruce a se slovy: „Dej mi peníze z trezoru a nic se ti nestane“, aby odešla do skladu, odemkla trezor a vydala mu uloženou finanční hotovost ve výši 50 tisíc korun. Peníze uložil do igelitky a odešel.

Dále je podezřelý z loupeže ze dne 25. října, kdy maskován kuklou vstoupil před 22. hodinou  do téže provozovny, barmanku uchopil zezadu za krk a pod hrozbou nože ji stejným způsobem přinutil, aby odešla k uzamčenému trezoru a vydala mu peníze. Žena mu vydala z trezoru 20 tisíc korun.

Dále má muž na svědomí loupež ze dne 29. října, kdy po 16. hodině  maskován kuklou vešel do provozovny Nová herna Tampa v Prostějově, obsluhující ženu za barem pod hrozbou nože přinutil k vydání peněz. Násilím ji odtlačil do zadní části barového pultu a odcizil z přihrádky dva číšnické fleky s bankovkami různé nominální hodnoty, které uložil do přinesené igelitové tašky. Pak ženu donutil vrátit se do přední části barového pultu, kde z přihrádky pod barovým pultem odcizil další tři číšnické fleky. Odnesl si z herny celkem 110 tisíc korun.

Poslední loupeže se měl dopustit dne 4. listopadu o půl osmé ráno, kdy maskován kuklou vešel do provozovny Herna Roxy v Olomouci a v  místnosti pro personál přinutil pracovnici pod hrozbou nože, aby mu sdělila, kde jsou uloženy peníze.  Pak ze zásuvky pod stolem odcizil bankovky v hodnotě přibližně 100 tisíc korun. Servírku následně uchopil za ruku a dovedl ji na toalety, kde ji uzamknul. 

Muž, který je stíhán vazebně, se ke všem skutkům doznal. Motivem jeho jednání byla tíživá finanční situace, do které se dostal díky závislosti na hracích automatech. Loupil výhradně v hernách, kde prohrál peníze a chtěl „své peníze“ zpět, ani v jednom případě přepadené ženě neublížil. Obviněnému muži hrozí dle trestního zákona trest odnětí svobody až na 10 let.  

 nprap. Mgr. Jitka Dolejšová

 

vytisknout  e-mailem