Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Lupič zadržen ihned po činu

Hlídka cizinecké policie v Praze dostihla cizince, který po loupežném přepadení utíkal s kabelkou v ruce 

 
 
            V sobotu večer prováděla hlídka cizinecké policie pobytovou kontrolu v Praze 4. Kolem třiadvacáté hodiny, když se nacházela na ul. Libušská zaslechla ženu, která volala o pomoc a v zápětí si povšimla muže, který běžel směrem k ul. Výletní. Vzhledem k tomu, že muž držel v ruce dámskou kabelku, pojali policisté podezření, že by se mohlo jednat o pachatele přestupku nebo trestného činu. Proto neváhali, užili výzvy „Policie, jménem zákona stůjte“. Na tuto výzvu muž nereagoval, proto začali muže pronásledovat. Po chvíli muže dopadla a povšimla si, že muž má na hlavě černou maskovací kuklu. Jednalo se o cizince státního příslušníka Vietnamu. Policisté přiložili dopadenému muži pouta a usadili jej do služebního vozidla. Mezi tím na místo dorazila hlídka z místního oddělení Policie ČR, na základě telefonického ohlášení údajného přepadení.
 Muž přepadl ženu, také státní příslušnice Vietnamu na parkovišti kovovou tyčí, která byla následně zakrvavená nalezena na místě činu, kde se na zemi rovněž nacházely krvavé stopy. Policisté dále prohledávali blízké okolí zda se tam nenachází napadená žena, ale ta mezi tím odjela domů, kde následně její manžel zavolal rychlou záchrannou službu, která ženu odvezla s tříštivou frakturou lebky do nemocnice.
            Hlídka cizinecké policie předala násilníka příslušníkům policie na místní oddělení, které následně umístilo cizince do cely předběžného zadržení. V současné době řeší případ služba kriminální policie, která podala návrh na vzetí do vazby.
 

vytisknout  e-mailem