Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lupič zaútočil v lesoparku

LIBERECKO - Kvůli kabelce uhodil lupič 72letou ženu pěstí. 

Na včerejší procházku jen tak nezapomene 72letá žena, která si kolem 14. hodiny vyšla do lesoparku v ulici U Domoviny v Liberci. Zde ji neznámý muž, kterého tu potkala, uhodil pěstí do obličeje a potom jí odcizil kabelku. I s lupem pak utekl neznámo kam. Krádeží kabelky si pomohl k finanční hotovosti 500 korun, platební kartě oznamovatelky a mobilnímu telefonu. Celková škoda představuje částku 2 660 korun. Ženě při napadení nevzniklo žádné zranění, nicméně byla z celé události velmi rozrušená. Policisté případ kvalifikovali jako zločin loupeže, za který pachateli v případě dopadení hrozí až deset let odnětí svobody.

Odcizení kabelky nahlásily libereckým policistům během víkendu ještě další dvě ženy. Když  v sobotu procházela 80letá seniorka Valdštejnskou ulicí v Liberci, přiběhl k ní neznámý muž, strhl jí z ramene kabelku a zmizel s ní. Vzhledem k tomu, že ženě nijak neublížil, kvalifikovali policisté tento případ jako přečin krádeže. Vzniklá škoda činí 3 400 korun.

S kabelkou se nedobrovolně rozloučila i 67letá žena, která v pátek kolem 19.30 procházela  kolem prodejny Penny Market v ulici Na Žižkově v Liberci.  Zde k ní zezadu přistoupil neznámý pachatel a vytrhl jí z ruky kabelku, se kterou pak uprchl. I tento případ policisté kvalifikovali jako krádež. V rukách zloděje skončily spolu s kabelkou doklady majitelky, platební karta a hotovost 1 500 korun.

 

13. 6. 2016
por. Bc. ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem