Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič ženu pochválil za odvahu

MOST - Nic neodcizil a policie ho vypátrala; Hoch zatoužil po náramku a další info 

Litvínovští policisté objasnili loupež, ke které došlo 29 srpna a odhalili jejího pachatele. Koncem prázdnin v dopoledních hodinách do prodejny s hračkami vstoupil zákazník, který se uvnitř pohyboval spolu s dalšími kupujícími a za krátko prodejnu opustil. Ne však zcela. Chvíli chodil kolem objektu a když zjistil, že v prodejně již nikdo není, tak opětovně přišel. Tentokrát však nešel mezi prodejními regály, ale zamířil přímo k prodavačce k prodejnímu pultu, která stala za pokladnou. S nožem v ruce a namířeným ostřím na prodavačku požadoval několikrát vydání kasy. Žena pokladnu uzavřela a odstoupila od ní směrem dozadu za pult. V ruce držela mobil a klíče. Pachatel ji náhle řekl, že je odvážná a z prodejny odešel, aniž by něco odcizil. Ke zranění ženy nedošlo, ta utrpěla po odchodu neznámého muže šok. Policisté lupiče vypátrali během několika dnů a obvinili 31 letého muže z Litvínova z trestného činu loupeže. Obviněný je stíhán na svobodě.

Hoch zatoužil po náramku
I další loupež kriminalisté uzavřeli. Došlo k ní koncem července. Tehdy v Mostě na sídlišti Liščí vrch měl podle výsledků šetření mosteckých policistů odcizit nezletilý chlapec jedné dívce její náramek. Použil přitom násilí, když do dívky strčil, srazil ji k zemi a ještě jí udeřil do hlavy. Poté jí z ruky vzal její náramek z bílého kovu. Chlapec jí stačil navíc prohledat kapsy a připravit jí o klíče od bytu a domu. Odcizené věci jí odmítal vrátit. Rodičům dívky se nakonec podařilo odcizený náramek získat zpět, i když hoch tvrdil, že náramek dostal od kamaráda. Klíče se však již nenašly. Protože chlapec není trestně odpovědný, byl případ mosteckou policií v těchto dnech odložen. Ke zranění napadené nedošlo.

Do lokality domků zavítal zloděj
Nevítaného hosta zaznamenali obyvatelé rodinných domků v Mostě v lokalitě pod tenisovými kurty. Neznámý pachatel tam přišel v noci ze středy na čtvrtek. V jednom případě se mu podařilo dovnitř domu vniknout násilím balkonem a odcizit věci v celkové hodnotě třinácti tisíc korun. Pak zkoušel štěstí i v dalším domě, tam ho zřejmě nikdo vyrušil a tak po něm zůstala jen škoda na klice od dveří. Případem vloupání se zabývají mostečtí policisté, kteří po pachateli trestného činu krádeže a porušování domovní svobody pátrají.

Žena oznámila bombu na finanční úřad
Operační důstojník mostecké policie přijal oznámení o anonymním telefonátu na finanční úřad v Mostě. Dnes dopoledne kolem 8.45 hodiny zavolala neznámá žena na číslo finančního úřadu a sdělila, že v objektu je bomba. Policisté okamžitě na místo vyslali hlídky, psovody a dopravní policii. Do objektu byl omezen přístup veřejnosti a příjezd vozidel na parkoviště v okolí budovy. Následně byla provedena prohlídka celého objektu a přilehlého okolí. Po hodině bylo opatření ze strany Policie ČR ukončeno. Provedenou prohlídkou nebyl nalezen žádný výbušný či nástražný systém. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy a po neznámé ženě nyní pátrá.

Na hřbitově se krade
Mostecký hřbitov obchází zloději. Ti si pak mezi hroby vybírají oběti mezi návštěvníky, kteří si odkládají svá příruční zavazadla. K poslednímu případu došlo ve středu tento týden. Žena ve věku 85 let tam přišla v odpoledních hodinách k pomníku svých příbuzných. Když šla pro vodu na zalévání, tak si bohužel neprozřetelně odložila svoji kabelku za pomníček. Po návratu však svojí tašku marně hledala. Nenašla ji ani v blízkém okolí ani v kontejneru a odpadkových koších. Někdo si ženu zřejmě vytipoval a následně ji okradl. A protože se nejedná o první takový případ, policie opětovně apeluje na občany, kteří se chystají mostecký hřbitov Pod koňským vrchem navštívit, aby byli obezřetní a opatrní na své věci.

Vozidlo stálo na střeše
Dopravní policisté z Mostu šetří dopravní nehodu, ke které došlo včera v dopoledních hodinách u obce Želenice na silnici I/13. Řidičce osobního vozidla značky Škoda jedoucí od Mostu na Bílinu měla do jízdní dráhy vběhnout zvěř. Aby nedošlo ke střetu, řidička strhla řízení a vozidlo sjelo z komunikace do silničního příkopu, odkud bylo odhozeno zpět na vozovku, kde se převrátilo na střechu a zůstalo tam stát. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, která byla převezena do mostecké nemocnice. Policisté zajistili odtah havarovaného vozidla. Alkohol nebyl provedenou dechovou zkouškou u řidičky zjištěn. Hmotnou škodu policisté vyčíslili na částku 150 tisíc korun. Příčina dopravní nehody je stále v šetření mostecké policie. 
 

vytisknout  e-mailem