Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič znovu udeřil

MOST - Soud ho poslal do vazby; Zloději míří ke koupalištím.  

 Lupič šel do vazby, opět loupil

Již v dubnu policie obvinila ze dvou loupeží 22letého Mostečana a nyní opět čelí dalšímu obvinění. Tentokrát vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání a soud mladého muže do vazební věznice poslal. Podle kriminalistů, kteří pachatele odhalili, měl obviněný ve druhé polovině června krátce před půlnocí v ulici Čs. mládeže u obytného domu přistoupit zezadu k 39leté ženě, do které strčil. Ta ztratila na okamžik rovnováhu, čehož lapka využil a z ruky jí vytrhl mobilní telefon. Z místa poté rychle zmizel. Žena se s pachatelem potkala krátce před činem v restauraci, kam si šla pro cigarety a muže si všimla, neboť jí nabízel tabák a poté se jí před provozovnou ještě ptal na tramvaj do Litvínova.


 

Mladík se vloupal do prodejny a ukradl nápoje

Policie v Hamru sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření z provinění krádeže vloupáním mladistvému z Litvínova. Ten měl v minulém měsíci zřejmě v nočních hodinách vniknout za použití násilí do jedné prodejny na Litvínovsku a z ní odcizil různé nealkoholické a energetické nápoje a další věci. Poškozený vyčíslil škodu na částku 16 000 korun.


 

Řidič byl pod vlivem drogy, neměl řidičák a byl v pátrání

Obrničtí policisté v průběhu hlídkové činnosti prováděli včera dohled nad silničním provozem a zastavili u obce Liběšice v okrese Most řidiče osobního vozu tovární značky Audi. Motorista byl na pohled pod vlivem návykové látky, proto u něj policisté provedli test, který byl pozitivní na amfetamin. Řidič nepředložil řidičský průkaz, protože o něj přišel již v květnu, kdy též řídil pod vlivem návykových látek. Hlídka zjistila i to, že na muže je vydán okresním soudem příkaz k zatčení. Muž byl zadržen a umístěn v policejní cele. Policie v Mostě 26letému muži z Teplicka sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Následně byl muž eskortován k teplickému soudu.


 

Ze šatny na sportovišti někdo odcizil počítače

Nevítaného návštěvníka odhalili zaměstnanci jednoho mosteckého sportovního zařízení. Někdo v objektu bez užití násilí vnikl do šatny a v ní odcizil výrobky výpočetní techniky a další věci. Poškozená organizace vyčíslila způsobenou škodu na částku 22 000 korun. Případem krádeže se zabývají policisté obvodního oddělení v Mostě.


 

Z kůlny na zahradě zmizela v noci dvě horská kola

Na pozemek rodinného domku v Litvínově vnikl neznámý zloděj tento týden. V pozdně nočních hodinách, kdy obyvatelé domu spali, zamířil do nezajištěné kůlny a z ní odnesl dvě horská jízdní kola. Poškozený majitel krádež ohlásil litvínovským policistům a škodu odhadl na částku osm tisíc korun.


 

Zatímco se koupali, zloději kradli

Nemilé zjištění čekalo osádku osobního vozidla značky Škoda. Nechala ho zaparkované na parkovišti u silnice I/13 u vodní plochy Matylda v Souši na Mostecku. Po návratu koupající zjistili, že jim do vozu někdo vnikl a odcizil zde uložené věci. Poškození přišli o mobilní telefony, osobní doklady a další věci. Krádeží vloupáním vznikla škoda ve výši 10 000 korun. Případem se zabývá mostecká policie.


 

Jiný případ se stal mladému Mostečanovi na Teplicku. I on se byl v parném létě ochladit u vodní nádrže Barbora. Mladý muž si nechal své věci venku volně ležet a šel si zaplavat. Poté zjistil, že mu někdo ukradl peněženku, ve které měl peníze, doklady a platební kartu. Poškozený krádež ohlásil mostecké policii, která věc s ohledem na místní příslušnost předá duchcovským policistům.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 9. července 2015

vytisknout  e-mailem