Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupiče dopadli policisté několik minut po činu

Ve čtvrtek dne 23. října krátce před půl desátou ráno vyjížděli policisté do ulice Křejpského v Praze 4, odkud bylo hlášeno loupežné přepadení herny. Pachatele, který se činu dopustil, dopadli policisté jen o několik minut později. 

V herně nebyl pachatel poprvé. Jak kriminalisté zjistili, objevil se zde v minulosti již nejméně jednou. Tentokrát si však vybral dobu, kdy bude v provozovně pouze šestadvacetiletá barmanka. Pak už si jen počkal na příhodnou chvíli, kdy mu žena nevěnovala příliš pozornosti. Udeřil ji pěstí do obličeje a následně odvlekl na toalety, kde se ji snažil zamknout. To se mu ale nepodařilo. I tak ale z baru odcizil tržbu asi sedm tisíc korun a mobilní telefon, a s lupem v hodnotě přibližně deset tisíc utekl pryč.
Žena se ale naštěstí rychle vzpamatovala a vše okamžitě oznámila na linku 158. Do uvedených míst se tak rozjeli policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří na základě uvedeného popisu dotyčného objevili v blízkosti herny čekajícího na zastávce MHD. Bylo teprve dvanáct minut po spáchání činu. Okamžitě jej tedy zadrželi a jako podezřelého předvedli na nejbližší policejní služebnu.
Dvaadvacetiletý ukrajinsky hovořící muž skončil u policejního komisaře, který jej obvinil z trestného činu loupeže a podal podnět státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby.
 

vytisknout  e-mailem