Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Lupiče postříkala sprejem

Odešla v papučích, Odcizil klíče a vzal auto 

Chtěl oloupit prodavačku
V průběhu letošního roku šetřili policisté již 14 loupežných přepadení.
K poslednímu došlo krátce po 13.00 hodině v pondělí 8.6.2009 vstoupil do prodejny tabáku v Bruntále na ulici Nádražní dosud neznámý pachatel, který měl v ruce nůž směřující proti prodavačce. Žena se zalekla a nejprve proti pachateli reagovala slovně. Následně vytáhla z kapsy pepřový sprej a stříkla mu několikrát do obličeje. Mladík se poté otočil, z prodejny nic neodcizil a odešel směrem na ulici Dukelskou.
Popis pachatele: mladík ve věku mezi 15-16 let, vysoký 160 cm, drobné postavy, tmavých až černých krátce střižených vlasů, snědší pleti. Na sobě měl oblečenu tmavě modrou mikinu, černé rifle, kšiltovku bílé barvy a na očích tmavé sluneční brýle. Na zádech měl batoh modré barvy s pruhy.
V souvislosti s tímto případem žádáme občany, kteří by mohli poskytnout bližší informace k případnému pachateli či případu, aby telefonovali na číslo 974 731 443 a nebo 974 731 326.
 
Vloupal se do kanceláře, ale nic neodcizil
V době od 7. do 8.6.2009 v Rýmařově na nádražní ulici v budově Českých drah dosud neznámý pachatel rozbil okna do kanceláře a vnikl dovnitř. Vyrazil dveře do pokladny, vypáčil dvířka skříňky, kterou prohledal, ale nic neodcizil. Svým jednáním způsobil na rozbitých věcech škodu ve výši 1 200 Kč.
  
Napadl ho před barem
Policejní komisař SKPV v těchto dnech zahájil trestní stíhání 18letého mladíka pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví. Těch se měl dopustit tím, že v Břidličné před barem na ulici Bruntálská fyzicky napadl 22letého muže. Začal ho bít pěstmi do obličeje a způsobil mu otřes mozku, zhmoždění ramene a paže a otevřenou ránu očního víčka.
  
Utekla v papučích
Hornobenešovským policistům oznámila vychovatelka dětského domova, že v pondělí 8.6.2009 v 08,10 hodin utekla z vyučování jejich 17letá chovankyně, která má nařízenu ústavní výchovu. Ze školy odešla jen v papučích, bez peněz a dokladů. Policisté okamžitě začali po dívce pátrat a nalezli ji v Lichnově. Následně ji předali zpět vychovatelce.
  
Odcizil klíče a zmocnil se auta
V pondělí 8.6.2009 v ranních hodinách v Horním Benešově na ulici Národní dosud neznámý pachatel odcizil z neuzamčené verandy rodinného domu klíče od vozidla Voklswagen Passat, který pak odcizil. Způsobená škoda činí 120 tisíc Kč.
  
Z ložnice odcizil 9 tisíc
V době od 5. do 8.6.2009 v Holčovicích neznámý pachatel bez užití násilí vstoupil do rodinného domu. Z ložnice z neuzamčené skříňky odcizil příruční pokladnu s hotovostí ve výši  9 tisíc Kč.
  
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem