Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupiče s nožem si vymyslel

MOST - Kriminalisté však pravdu odhalili; Na nádraží kopl do skleněných dveří, prý omylem; Vodní filtr musel vrátit. 

Lupič s nožem v ruce byl jen výmyslem mladého muže
Mostečtí kriminalisté uzavřeli šetření oznámeného loupežného přepadení, které se mělo stát druhý týden v únoru. Oznamovatel, mladý muž z Mostu, uvedl, že byl v dopoledních hodinách poblíž autobusové zastávky MHD v ulici Rudolická přepaden neznámým mužem, který ho měl uchopit pod krkem a poté s nožem v ruce ho donutil k vydání batohu. Což mladý muž z obavy o svůj život učinil. Poškozený tak měl přijít o finanční hotovost, doklady a další věci. Policie, která se případem zabývala, nakonec zjistila několik nesrovnalostí ve výpovědi poškozeného. Případ loupeže uzavřela s tím, že se nestal a oznamovatel si celou událost vymyslel. Peníze totiž utratil a doma se bál říct pravdu, tak raději ohlásil, že byl přepaden a okraden. 

 

Při silniční kontrole nadýchal
Policisté v Janově na Litvínovsku kontrolovali řidiče osobního vozidla tovární značky Ford při řízení. Hlídka u motoristy provedla dechovou zkoušku na alkohol. Řidič měl v dechu více než 1,3 promile alkoholu a to opakovaně. Policisté muži další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Muž ve věku 25 let z Mostu si od hamerských policistů převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

V prodejně odcizil vodní filtr
Na policejním oddělení v Mostě skončil minulý týden 23letý muž z obce na Mostecku. Ten přijel o víkendu do Mostu a zamířil do obchodního centra. Tam v jedné z prodejen si mezi regály ukryl pod svůj svrchní oděv vystavený vodní filtr v hodnotě 450 korun a poté prošel přes pokladnu, aniž by za zboží zaplatil. Byl zadržen náhodným svědkem a předán pracovníkům ostrahy. Policisté, kteří na místo přijeli, šetřením zjistili, že muž byl loni za krádež odsouzen a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jak muž hodlal s filtrem naložit, policistům nesdělil.

 

Automatické dveře prý rozbil omylem
Policisté obvodního oddělení v Mostě sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 32letému muži z Litvínova. Ten měl začátkem února poškodit v budově vlakového nádraží v Mostě automatické posuvné dveře, do kterých kopl nohou. Následně měl rozbít i skleněnou výplň dalších dveří. Poškozené dráhy vyčíslily škodu na částku 40 tisíc korun. Výtečník z nádraží následně odešel, podezřelého zadržely hlídky městské a státní policie nedaleko. Muž byl zraněn na ruce a byl před umístěním v policejní cele ošetřen lékařem. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 2. března 2017

vytisknout  e-mailem