Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupiči byli mladiství

MOST - Obrali jiného mladíka o peníze, jeden skončil ve vazbě; Šest hříšníků na silnicích o víkendu v Mostě. 

V drogérii vzal prací kapsle
Na nákup za pět prstů vyrazil do jedné mostecké drogérie 33letý muž z Mostu. V oddělení s pracími produkty si vybral kapsle na praní v hodnotě 958 korun. Ty pronesl pokladnami bez zaplacení a z prodejny odešel. Policisté záhy jeho totožnost znali. Lup nebyl zajištěn, co Mostečan s pracími prostředky udělal, policistům neuvedl. Vyšetřovatel mu předal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin krádeže, za který mu s ohledem za krádež v minulosti hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Muž měl též společně se třemi muži odcizit z vozidla značky Škoda ozdobné kryty na sídlišti Zahradní.

Lupiči byli mladiství
Dva mladíky z Mostu obvinil policejní vyšetřovatel z provinění loupeže. K té mělo dojít koncem června v podvečerních hodinách v Mostě. U nádraží na lávce pro pěší měl jeden z obviněných oslovit mladíka a žádat po něm drobné. Ten jim sdělil, že peníze nemá. Jeden z dvojice měl z kapsy vytáhnout vystřelovací nůž, který držel ve své ruce a po poškozeném znovu požadoval peníze s tím, aby dokázal, že je nemá. Poškozený mu z obavy o své zdraví ukazoval peněženku, kde měl drobné a ty musel mladíkům vydat. Obviněný si však všiml papírové bankovky a i o tu poškozený přišel. Dvojice pak utekla na zastávku, kde nasedla do tramvaje a odjela směrem do Mostu. Ve městě odcizené peníze společně utratila. Vyšetřovatel na jednoho z obviněných podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání a soud návrh akceptoval a mladíka do vazby poslal. Ke zranění poškozené osoby nedošlo. Druhý obviněný je stíhán na svobodě.

Čtyři řidiči měli pozitivní test na drogy, dva řídili přes zákaz
Šest hříšníků potkali o víkendu na silnicích našeho regionu mostečtí policisté. Řidič z Chomutovska řídil v Mostě své auto a to i přesto že má do roku 2021 zákaz řízení všech motorových vozidel. I Mostečan porušil rozhodnutí soudu o zákazu řízení do roku 2021 a řídil o víkendu v Mostě osobní vůz. Oba si odnesli záznamy o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Tři muži a jedna žena měli jako řidiči pozitivní testy na amfetamin. Zjistili to policisté při silničních kontrolách o víkendu v Mostě. Všichni tři se podrobili odběrům biologického materiálu a policisté jim sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeden z nich navíc neměl ani řidičské oprávnění.

nprap. Ludmila Světláková
Most 19. srpna 2019

vytisknout  e-mailem