Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupiči ještě nebylo 18 let

MOST - Dopadl ho občan, který ho pronásledoval; Ujížděl hlídce, naboural a pak vyhrožoval policistovi 

Na výzvy nereagoval a ujížděl několik kilometrů
Policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech 26letého muže z Litvínova z přečinu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci a nebezpečného vyhrožování. Obviněný měl o víkendu telefonicky vyhrožovat újmou na zdraví policistovi mostecké policie a to prostřednictvím jeho příbuzné, když zavolal na mobilní telefon. Přes příbuznou pak adresoval výhrůžky policistovi a jeho rodině. Vyhrožování předcházelo zadržení obviněného u obce Klíny v pátek v podvečer. Tam totiž 26letý muž ujížděl ve svém osobním vozidle, když ho chtěli policisté zkontrolovat již v obci Meziboří. Řidič jim však z obce ujel. Ani v Litvínově nereagoval na výzvy k zastavení, v jedné ulici objel policejní zátaras a s nohou na plynu zamířil na obec Klíny. Při rychlé jízdě však nezvládl řízení a v pravotočivé zatáčce narazil do svodidel. Ani tehdy však nehodlal s policií slušně jednat. Z vozidla vyběhl do lesa. Policisté nakonec agresivního řidiče zadrželi, a protože kladl stále aktivní odpor, přiložili mu i pouta. Muž měl zřejmě pádný důvod, že policistům nezastavil. Okresní soud mu totiž uložil zákaz řízení, který řidiči potrvá až do roku 2013. 

Na dávky neměly ženy nárok
Litvínovská policie šetří již tři ženy, které neoprávněně pobíraly sociální dávky. Koncem května policisté obvodního oddělení v Litvínově šetřili případy přečinu podvodu ve zkráceném přípravném řízení a dvěma ženám ve věku 31 a 53 let sdělili podezření. Obě podezřelé uvedly shodně v žádosti o příspěvek, že nejsou vlastníky žádného majetku. Mladší vyinkasovala od úřadu dávky pomoci v hmotné nouzi ve výši sedmi tisíc korun a starší bylo vyplaceno za několik měsíců přes čtyřicet tisíc korun. Policisté pak následným šetřením zjistili, že obě úřad oklamaly. Neoznámily dle zákonného poučení, že jsou vlastníkem motorových vozidel. Tento týden litvínovští policisté šetřili další takový obdobný případ. Ženě ve věku 46 let z Litvínova poskytli úředníci městského úřadu finanční obnos na pomoc v hmotné nouzi ve výši 31 tisíc korun. Peníze žena pobírala od loňského léta. Muži zákona pak zjistili, že žena má v majetku osobní automobil a neměla tedy na dávky nárok. I jí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu podvodu ve zkráceném přípravném řízení. 

Během čtyř dnů okradl tři ženy
Mostecká policie obvinila v těchto dnech z provinění loupeže, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku mladíka, kterému ještě nebylo 18 let. Ten okradl tři ženy během čtyř dnů. Koncem května na mosteckém sídlišti Výslunní si vytipoval 58letou ženu, která šla domů z nákupu. Mladík k ní přiběhl a z ramene ji strhl kabelku. Poté zmizel mezi panelovými domy a na ženino volání nijak nereagoval. Poškozená přišla o peníze, doklady a klíče. Navíc z okradení utrpěla šok. Další oběť si lapka vyhlédl o tři dny později na stejném sídlišti. Žena ve věku 55 let šla krátce po 10. hodině po chodníku z nákupu se svým psem. Mladík k ní přišel zezadu a z ruky jí vytrhl nákupní tašku. Poté běžel ulicí směrem k základní škole a tam se ztratil z dohledu. Okrádal týž den odpoledne. Opět na sídlišti Výsluní si vybral starší ženu. Osmasedmdesátiletá seniorka se vracela ke svému domu, když do ní náhle prudce kdosi strčil a ona upadla na chodník. Když byla na zemi, náhle jí neznámý mladík z ruky vytrhl tašku a hned se dal na útěk. Žena utrpěla při pádu drobné zranění, se kterým vyhledala lékařské ošetření. Mladík měl nakonec ale smůlu. Ženy na zemi si totiž všiml náhodný svědek. Ten nezůstal lhostejný a okamžitě pachatele začal pronásledovat. Nejprve vozidlem a poté i pěšky. Nakonec mladíka takticky díky své prozíravosti zadržel a přivolal policii. Ta pak šetřením zjistila, že mladík má na svědomí další dva případy. Policie mladíka stíhá na svobodě. Odcizené peníze mladík stačil utratit, část odcizených věcí policie zajistila a vrátila zpět poškozeným.    

Zajímal se jen o kovy
Neznámý zloděj navštívil zahradu v jedné obci na Litvínovsku a neodešel s prázdnou. Po obhlídce zahrádky si sebou odnesl kovový kryt na septik, kryt z litiny na kanál, kovová vrátka a další železné předměty, které tam našel. Na objekt se dostal zřejmě po přelezení plotu. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 10 tisíc korun. Případ přečinu krádeže šetří litvínovští policisté.

Odnesl archivní víno i cibuli
Návštěvu vetřelce zaznamenal majitel bytové komory na sídlišti Liščí vrch v Mostě. Z komory, kam se zloděj dostal násilím, odcizil několik lahví archivního vína, jakostní víno, nářadí a nepohrdl ani bramborami a cibulí. Lapka odnesl věci za deset tisíc korun. Případ krádeže a porušování domovní svobody nyní vyšetřuje mostecká policie.

Zloděj sportovci vykradl auto
Sportovní den se nevydařil jednomu Mostečanovi. Ten se svým vozidlem přijel na parkoviště k areálu Matylda. Když se po běhu ke svému vozu po půl hodině vrátil, nebyl nadšen. Jeho auto neslo známky násilného vniknutí. Z automobilu mu zmizelo autorádio, navigace a světlomety. Motorista odhadl vzniklou škodu na 40 tisíc korun. Případem přečinu krádeže se zabývá mostecká policie.

Zloději chodí na sportoviště
Dva případy krádeže šetří mostecká policie. K nim došlo v šatnách plaveckého areálu v Mostě. Koncem května neznámý zloděj účinkoval v dámské šatně. Jedné návštěvnici ze skříňky odcizil oděvy a peněženku s finanční hotovostí. Tento týden se lapka objevil v pánské šatně. Do jedné ze skříněk vnikl použitím čipu, který poškozený v prostoru bazénu ztratil. Zloděj si přivlastnil mobil v hodnotě šesti tisíc korun.
Ani litvínovský bazén nezůstal ušetřen návštěvy zloděje. Ten překonal zámek u dveří šatní skříňky jednoho z návštěvníků a odnesl peněženku, různé doklady, platební karty a firemní hotovost. Okradený plavec vyčíslil škodu na osm tisíc korun. Případy krádeží se zabývají policisté z Mostu a Litvínova.

O šperky má vystaráno
Neznámý lapka odcizil ve večerních hodinách v jedné mostecké prodejně plato s bižutérií z broušeného skla. Poškozené firmě ze západních Čech tak zloděj krádeží způsobil škodu ve výši 9 tisíc korun. O případ přečinu krádeže se zajímají policisté mosteckého obvodního oddělení.

Vyřadil telefony z provozu
Telefonovat nemohli někteří obyvatelé jedné obce na Mostecku. Dopomohl jim k tomu akt neznámého zloděje. Ten v obci v noční době odcizil několik set metrů telefonního kabelu. Kromě nefunkčnosti telefonů v bytech a veřejné telefonní stanice způsobil celkovou škodu ve výši 25 tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Mědi neodolal
Chybějící okapy na střeše zaznamenal majitel jednoho sportoviště na Mostecku. Neznámý pachatel je z budovy odcizil koncem května. Okapy byly z mědi a zloděj jich odcizil několik metrů, některé na střeše zůstaly poškozené. Majitel objektu vyčíslil škodu na patnáct tisíc korun. Případ krádeže byl oznámen na mosteckém obvodním oddělení.
 

Most, 4. června 2010

vytisknout  e-mailem