Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupiči obrali mladíka o mobil

MOST - Policie je zadržela krátce po činu; Mladiství pili pivo a hráli na automatech. 

 Mostecká policie obvinila ze zvláště závažného zločinu loupeže ve spolupachatelství dva muže ve věku dvaceti let z Litvínovska. Oba muži měli za použití násilí o víkendu odcizit 18letému mladíkovi mobilní telefon. Incident se odehrál v podchodu u zimního stadionu v Mostě. V sobotu kolem 19.30 hodiny šel mladík na tramvaj z hokeje. Když vcházel do podchodu, šli proti němu dva mladí muži. Přistoupili k poškozenému, a poté ho jeden omezil v pohybu a druhý mu prošacoval kapsy a měl mu odcizit mobilní telefon. V tu dobu přijela do zastávky tramvaj. Dvojice do ní nastoupila. Poškozený mezi dveřmi požadoval vrácení mobilu. Jeden z dvojice z tramvaje vystoupil. Poté se dal na útěk. Druhý odjel směrem na Litvínov. Poškozený podezřelého, který utíkal, pronásledoval. Poté zamířil na služebnu městské policie, kde vše oznámil. Hlídka strážníků muže zadržela u zastávky u Souše. Druhý muž skončil v rukou policistů v Litvínově na nádraží. Odcizený mobilní telefon v hodnotě 2 500 korun byl zajištěn. Vyšetřovatel oba obviněné zadržel a státnímu zástupci podal podnět k vazebnímu stíhání. Okresní soud dnes odpoledne vazbu na oba obviněné uvalil. 


Policie obvinila řidiče ze smrti spolujezdce a těžkého zranění řidiče

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti 21letého řidiče z Litvínovska. Ten měl řídit na jaře osobní vozidlo značky VW Golf na silnici I/27 ve směru od Mostu na Litvínov a před křižovatkou nepřizpůsobil své chování v silničním provozu, rychlost jízdy nepřizpůsobil povětrnostním podmínkám a dopravně technickému stavu pozemní komunikace a jiným okolnostem, které je možné předvídat, dostal smyk, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem značky Škoda. Řidič škodovky utrpěl těžké zranění s délkou léčení 4 – 6 měsíců. Spolujezdec z vozidla VW utrpěl těžké zranění, kterým na místě nehody podlehl. Na vozidlech vznikla miliónová škoda.


 

Mladiství pili pivo a hráli na automatech

Policie v Litvínově sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte 18letému mladíkovi a 27leté ženě. Mladík měl dle výsledků šetření policie koncem října v jedné litvínovské herně, kde byl jako host, umožnit svému mladistvému kamarádovi hru na automatech a také mu a dalšímu mladíkovi, kterému ještě nebylo 18 let, koupil alkoholické nápoje. Žena, která zde pracovala jako obsluha, měla do provozovny vpustit bez hodnověrného zjištění totožnosti dva mladistvé, kteří byli na místě přistiženi hlídkou policie, která zjistila, že mladíci zde měli hrát na automatech a pít alkohol. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Ukradli pět párů přezůvek

Na policii o víkendu skončili dva mladíci ve věku 19 a 23 let z Mostu. V podvečerních hodinách odcizili před prodejnou obuvi v Mostě z prodejních košů pět párů bačkor. Obuv si ukryli pod oděv a poté odešli. Jen pár metrů za prodejnou byli zadrženi hlídkou policie. Ta jejich jednání kvalifikovala s ohledem na kriminální minulost jako krádež a sdělila jim podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Lup v hodnotě 995 korun byl zajištěn.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. listopadu 2013


 


 


 

vytisknout  e-mailem