Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupiči přišl po půlnoci do herny, odnesli si peníze

MOST - Policie hledá svědky loupeže; V domě ocizili revolvery; S kufrem mířili do sběrny. 

Lupiči přepadli hernu v Mostě, přišli tam po půlnoci
Policie v Mostě pátrá po dvou lupičích, kteří v Mostě přepadli hernu. Mladíci do provozovny přišli v sobotu dne 14. září kolem 00:45 hodiny. V objektu byla jen obsluhující žena. Pachatelé za použití násilí odcizili finanční hotovost, její výše nebyla zatím upřesněna. Ke zranění poškozené nedošlo. Oba lupiči byli ve věku kolem 20 let. Jeden měl na sobě sako světlé barvy, přes pusu měl šátek a na hlavě baret hnědé barvy. Druhý byl oblečený do mikiny světlé barvy s tmavými podélnými pruhy, tříčtvrtečních modrých riflí, sportovní obuvi a na hlavě měl kšiltovku bílé barvy. Muži hovořili česky. Policie přijme jakýkoliv poznatek k loupeži v herně na mostecké tržnici či k osobám pachatelů na lince 158.

 Video k loupeži - ZDE.


 

Trojlístek ukradl kabely, rybářské náčiní a dva revolvery

Kriminalisté z Mostu odhalili trojlístek pachatelů, který má na svědomí červnovou krádež vloupáním do přístavby rodinného domu v jedné obci na Litvínovsku. Trojice do domu vnikla v době, kdy obyvatelé domu zřejmě spali. Přišli v noci a do objektu se dostali poté, co vypáčili okno. Poté uvnitř hledali věci, které by odcizili. Našli drobné mince v hodnotě sedmi tisíc korun, dva plynové revolvery značky Walter a Flobert, rybářské pruty, navijáky, kabely a další věci. Poškozený majitel, který krádež vloupáním oznámil hamerským policistům, vyčíslil škodu na částku 47 000 korun. Policie v Mostě muže ve věku 26, 27 a 41 let obvinila z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody ve spolupachatelství. Dva z obviněných jsou stíhání na svobodě, 26letý muž je nyní ve vazbě pro jiný trestný čin. Policie žádné odcizené věci nezajistila. Jak pachatelé naložili se zbraněmi a odcizenými věcmi, se policie od obviněných nedozvěděla.

Sedmadvacetiletý muž má na svědomí navíc i vloupání v Janově, kdy druhý týden v září vnikl do neobydleného bytu a z něj odcizil hliníkové plechy, hořáky k plynovému sporáku, zámky a regulační ventil.


 

Lupu si neužil

S nečestným úmyslem přišel do jednoho mosteckého supermarketu tento měsíc 20letý muž z Litvínova. V dopoledních hodinách vybaven batohem v oddělení se spotřebním zbožím vybral ze stojanů deset kusů obalů na tablety v hodnotě 3 500 korun. Ty uložil ještě v prodejně do batohu a poté zamířil ke vstupnímu prostoru, kudy prošel. Lapka poté, co se při opouštění supermarketu spustil alarm, zrychlil a nasedl do tramvaje. Poté odjel do Mostu. Vystoupil u sportovní haly a šel pěšky směrem k obchodnímu domu Prior. Tam ho zadržela policejní hlídka. Policie odcizené obaly zajistila a vrátila zpět poškozené prodejně. Mladý muž skončil na policii, odkud odešel se záznamem o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Kradl i přesto, že byl již letos začátkem roku odsouzen pro stejný delikt.


 

S kufrem mířili do sběrny

Podezření ze spáchání přečinu krádeže si od mostecké policie odnesli dva muži ve věku 33 a 26 let, oba z Mostu, Ti spolu s 19letým mladíkem minulý týden ukradli v Mostě na sídlišti Výsluní u panelového domu plechový parapet. Kradli krátce před polednem a neunikli pozornosti svědků, kteří přivolali policii. Lapkové z místa utekli. Hlídka je přistihla ve Velebudicích, když hodlali lup zřejmě zpeněžit ve sběrně. Měli s sebou kufr plný kovového materiálu. Ten prý našli u popelnic. Oba podezřelí kradli i v minulosti a byli již trestáni. Třetí společník je policií řešen pro přestupek proti majetku.


 

Při střetu s neznámým upadl, přišel o mobil

Neznámý pachatel okradl mladého muže, který o víkendu procházel ulicí Ve dvoře v Mostě. Muž šel směrem k obchodnímu centru, když kolem půlnoci míjel dvojici. Neznámý do něj strčil a muž upadl na zem. Při tom mu z kapsy vypadl mobilní telefon. Pachatel neváhal a mobilu se okamžitě zmocnil. Následně se dvojice dala na útěk. Poškozený utrpěl škodu za tisíc korun. Ke zranění osoby nedošlo. Případ nyní šetří mostecká policie.


 

Dítě dával v autě do sedačky, zloděj mu ukradl peněženku

Nepozorovaně si počínal zatím neznámý pachatel, který minulý týden ve čtvrtek v obci Obrnice okradl motoristu z Litvínovska. Ten přijel do obce na návštěvu. Po odchodu otevřel auto a na přední sedačku si položil peněženku. Poté se věnoval svému dítěti, které ukládal do autosedačky v zadní části. Až doma zjistil, že nemá peněženku. V ní měl finanční hotovost a doklady. Případ krádeže nyní šetří obrnická policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 24. září 2013

vytisknout  e-mailem