Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lupiči vloupání dopadeni

Rovněž přítrž učinila policie prodejci pervitinu. 


       Dne 14. května v podvečer zadržel policista v domě na Příbrami VIII dva podezřelé muže ve věku dvacet tři a třicet dva let. Ti měli provést vloupání do sklepních prostor v suterénu domu a ještě se pokoušeli vloupat do prostor bývalé prádelny, kde jsou umístěny komponenty pro ohřev teplé vody pomocí solární energie a volně uložený spojovací topenářský materiál z mědi a mosazi. Oba nenechavci byli na místě zadrženi a ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, neboť za obdobné jednání již byli v posledních třech letech pravomocně odsouzeni.
 

      Šestadvacetiletému muži z Prahy bylo sděleno obvinění ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami a s jedy. Tohoto jednání se měl dopustit tím, že v době od počátku roku 2007 do současné doby v obcích na Dobříšsku neoprávněně prodal látku metamfetamin/pervitin/. Ve více jak pět seti případech prodal tuto látku za téměř 180 tisíc nejméně šesti lidem. V období od léta 2010 do listopadu 2011 neoprávněně prodal sušenou rostlinnou hmotu odpovídající konopí obsahující canabionoidy v nezjištěném počtu případů jedné osobě vždy týdně za 200 korun. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

 

Dne 15. května 2012                                                                                                          por. Bc. Lenka Pavlová

vytisknout  e-mailem