Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Luxusní zloděj

Pražští policisté pátrají po muži, který od začátku července z kanceláří různých společností na Praze 3 a Praze 8 odcizil větší množství notebooků.  

Tento muž pokaždé velmi slušně oblečen vstoupil do recepce, kde suverením způsobem prošel s kufrem v ruce do výtahu. Někdy se ještě zastavil a prohodil několik slov s pracovníkem recepce. Výtahem vyjel do některých z pater, kde jsou kanceláře. Zde v některých případech překonal nezjištěným způsobem čipové dveře, aniž by je poničil. V jednom případě nezjištěným předmětem poškodil zámek a rám dveří. Z kanceláří si odnesl pokaždé několik notebooků ležících na stolech. V případě, že byl notebook jištěn kovovým lankem proti odcizení, jej přestřihl a následně také odcizil. Mladý muž tímto svým jednání způsobil majiteli na Praze 8 v ulici Ke Štvanici škodu přesahující 220 000,- Kč. Z těchto kanceláří odcizil přepravní eurobox, který slouží právě k transportu notebooků. Do něj naskládal jedenáct příručních počítačů a odešel s nimi z budovy pryč.
 
Podobným způsobem se dopustil trestného činu krádeže a to ve čtyřech dalších případech. Za tento čin muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Celková vzniklá škoda přesahuje více než 800 000,- Kč.

Jakékoliv informace k totožnosti tohoto muže volejte na linku 158.

nprap. Eva Kropáčová          1.11.2010

 

 

16.11.2010
Díky medializaci ve sdělovacích prostředcích a poznatkům od občanů, včera 15. listopadu kriminalisté ze 7. oddělení obecné kriminality zadrželi pětatřicetiletého muže, který se dopouštěl krádeží notebooků. Tento muž byl včerejšího dne obviněn z trestného činu krádeže vloupáním, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Kriminalisté muži prokázali dalších 9 krádeží na Praze 4 a Praze 10. Zde tento muž stejným způsobem odcizil notebooky. V jednom případě odcizil z počítačové firmy na ulici Vyskočilova šest notebooků s vývojovým softwarem v hodnotě více než 1 500 000,-Kč. Celková škoda, kterou způsobil cizinec krádežemi na celém území hlavního města Prahy je bezmála 4 000 000,-Kč. Všechny peníze, které získal z prodeje věcí, využil na placení dluhů a financování svého nadstandartního života. 

16.11.2010    nprap. Eva Kropáčová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem