Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Má celou sbírku paragrafů

TEPLICE - Boural opilý, s falešným řidičákem, v době zákazu řízení a ještě napadl policistu. 

Má celou sbírku paragrafů
     Celou „sbírku“ paragrafů má na kontě 30letý muž, kterého zadržela policejní hlídka. O víkendu řídil v Teplicích osobní vozidlo, kterým spáchal dopravní nehodu. Přivolaní policisté dechovou zkouškou zjistili, že muž požil před jízdou návykovou látku, v dechu mu naměřili hodnotu 2,33 promile alkoholu. Při kontrole předložil policistům řidičský průkaz na své jméno, strážci zákona ale zjistili, že se jedná o nepravý doklad. Falešným průkazem se prokazoval zřejmě proto, že má soudem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Zadržený muž byl navíc značně agresivní, členům hlídky nadával a vyhrožoval a nakonec na jednoho ze zasahujících policistů zaútočil „hlavičkou“. Po vystřízlivění v policejní cele byl muž obviněn z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, padělání a pozměnění veřejné listiny, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Soudce ho za jeho protiprávní jednání může odsoudit až k čtyřletému trestu odnětí svobody.
 
Zlost si vybil na výloze
     Zlost vyvolanou hádkou se svou ženou si minulý týden vybil 42letý muž na cizím majetku. V rozčílení úmyslně několika údery rukou rozbil skleněnou výplň výlohy u teplické prodejny. V záchvatu vzteku si sám způsobil zranění, které si vyžádalo příjezd záchranářů a následnou hospitalizaci v nemocnici. Pro policisty bylo otázkou několika dnů, než muže, po kterém na místě činu zůstaly biologické stopy, dopadli. Prudká povaha může přijít muže draho, kromě náhrady škody ve výši 10 tisíc korun, kterou po něm mohou požadovat poškození, mu hrozí za přečin poškození cizí věci až jeden rok ve vězení.
 
Pozor na své věci
     V polovině června letošního roku přijali policisté oznámení ženy, která byla okradena před objektem teplického supermarketu. Poškozená přišla o svou kabelku, kterou si odložila na židli u prodejního stánku. Okamžiku nepozornosti využil neznámý zloděj, který tašku s telefonem, doklady a finanční hotovostí odcizil. Policisté během krátké doby dopadli pachatelku, kterou je 25letá žena z Teplic. Bylo jí sděleno podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ženě, která se s paragrafy dostala do křížku již v minulosti, hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Zmizel pohon vrat i s majákem
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který během víkendu kradl v Teplicích. Zloděj ze soukromého pozemku demontoval a následně odcizil z vjezdové brány sadu elektrického pohonu s majákem a fotobuňkami v hodnotě 15000 korun. Lapka si pak ještě „přibalil“ hliníkový rozkládací sušák na prádlo, jehož hodnotu poškozený vyčíslil na 4 tisíce korun. Po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí až dva roky ve vězení, nyní pátrají policisté.  
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo dne 17. 6. 2011 v 10.10 hodin v Teplicích, ul. E. Dvořákové. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem svou bezohlednou a agresivní jízdou ohrozil řidiče nákladního vozidla, který následkem tohoto jednání nedobrzdil a střetl se s dalším vozidlem.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 266 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 27. 6. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem