Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Magnet na maléry

DĚČÍN - Akci nedokončili; Vypečená návštěva; Nechtěl 

Podezření z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody si včera z obvodního oddělení odnesl osmatřicetiletý muž z Děčína. Ten měl v noci na včerejšek vniknout do sklepa domu na Teplické ulici a zde odcizit jednadvacet čtyřmetrových lešenových ocelových trubek. Po sobě zanechal škodu ve výši kolem pěti tisíc korun. Jak vidno, policistům stačilo několik hodin a výtečníčka našli. Vzhledem k tomu, že skutku se měl dopustit v recidivě, hrozí mu až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Akci nedokončili
 
Dalšími, kteří si ze služebny, tentokrát v Krásné Lípě, odnesli podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, jsou dvaadvacetiletý mladík a o dva roky mladší dívka. Ty svedla díra v plotě k návštěvě pozemku jedné rekreační chaty ve Chřibské. Pak se po vypáčení zámku dostali do kůlny, kde počali do tašky ukládat různé kovy. Najednou kde se vzal tu se vzal soused a lumpárnám byl konec. Zadržel dvojku do příjezdu policistů a zbytek příběhu je popsán v úvodu. Oběma teď hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Vypečená návštěva
 
Další případ, který si policisté z obvodního oddělení v Děčíně přiřadili do kolonky „objasněno“, je krádež mobilního telefonu, ke které došlo v uplynulém období. Muži zákona vypátrali čtyřiadvacetiletého mladíka, který měl poškozené sebrat přístroj během návštěvy u ní v bytě. Od včerejšího dne má ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z krádeže. A vzhledem k tomu, že za takový čin byl nedávno odsouzen, hrozí mu teď trest odnětí svobody v trvání až tří let.
 
  
Nechtěl
 
Zhruba dvě a půl promile alkoholu v dechu naměřili v noci na včerejšek policisté z Rumburku šestatřicetiletému muži, kterého zastavili ke kontrole. Před tím ale musel být zpacifikován, neboť sveřepě odmítal uposlechnout výzvu k předložení dokladů. Do oběda pak pobyl v cele. A než jej policisté po poledním pustili, sdělili mu podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, za které trestní zákoník nabízí až dvouleté vězení.
 
 
13. června 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem