Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mail zadržel podezřelého

Služební pes Mail zadržel muže podezřelého z vloupání do garáží. 

V úterý večer vyjížděli policisté do ulice Za Třebešínem v Praze 10, kde se podle oznámení pachatel právě vloupával do garáží. Na místě se také podle oznámení nacházela žena, která hlídala okolí, aby pachatel mohl v klidu „pracovat“. Během chvilky se na místo dostavily policejní hlídky, mezi nimiž byla i hlídka oddělení služební kynologie se psem Mailem. Policisté nejprve zadrželi podezřelou ženu a zjistili, že se pachatel stále nachází v garážích. Toho proto vyzvali, aby opustil svůj úkryt a vzdal se. Jelikož na tyto opakované výzvy nereagoval, přišel na řadu pes Mail, který byl vpuštěn do prostoru garáží o rozloze přibližně 200 metrů čtverečních, aby vyhledal pachatele.

Po několika desítkách vteřin Mail označil štěkotem osobu, která se ukrývala v rohu garáže. Jelikož se však začala aktivně bránit a snažila se z místa utéct, byla služebním psem zadržena zákusem do levé a pravé horní končetiny. Policisté pak podezřelého muže zadrželi a zajistili mu lékařské ošetření, protože byl zraněn od pokousání.

Následně byl třiadvacetiletý muž a jeho o rok mladší přítelkyně převezeni na místní oddělení policie pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním, za což hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. U muže byla navíc nalezena cizí platební karta a sáček, který obsahoval několik gramů pravděpodobně pervitinu. Proto je nyní navíc podezřelý z trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Tento muž má také bohatou trestní minulost majetkového a drogového charakteru.

por. Bc. Jan Daněk – 9. 6. 2016

Odkazy do noveho okna

P1014506

P1014506 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem