Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Majetek na Žďársku poškozovala mladá dvojice

ŽĎÁRSKO: Kriminalisté zahájili trestní stíhání ženy a muže 

Výsledkem velmi dobré spolupráce žďárských kriminalistů a strážníků Městské policie ve Velkém Meziříčí je objasnění dvaatřiceti případů poškození majetku popsáním či posprejováním barvou. V případu zahájili kriminalisté trestní stíhání dvacetileté ženy a jednadvacetiletého muže. Oba byli obviněni ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Škoda, kterou svým jednáním způsobili, se vyšplhala na částku převyšující 150 tisíc korun.

Muž a žena jsou obviněni z toho, že v době od začátku loňského roku do poloviny dubna letošního roku na území města Velkého Meziříčí poškozovali majetek, a to zejména omítky na budovách, nástupištích, v průchodech, dále oplocení, zastávky hromadné dopravy osob, trafostanice a fasády domů. Na náhodně vybrané objekty psali barvou ve spreji, barvou, kterou rozlévali z plastové lahve, nebo lihovým fixem. Jednalo se o různé, a to i vulgární, nápisy. Ve třiadvaceti případech se v průběhu loňského roku poškozování majetku dopustila mladá žena. U muže se jednalo o sedm případů. Ve dvou případech ze začátku letošního roku se jednalo o jejich společnou trestnou činnost.

Škoda, kterou svým jednáním způsobili, se ve většině případů pohybovala v řádech tisíců korun. V některých případech poškození se však jednalo i o desetitisícové částky. Celková škoda byla vyčíslena na částku převyšující 150 tisíc korun, přičemž škoda, kterou způsobila dvacetiletá žena, dosáhla částky téměř 130 tisíc korun. U obviněného muže se jedná o částku kolem dvaceti tisíc korun.

Ve spolupráci s velkomeziříčskými strážníky se policistům podařilo pachatele této trestné činnosti odhalit. Policejní komisař na základě shromážděných důkazů zahájil trestní stíhání dvacetileté ženy a jednadvacetiletého muže. „Žena i muž byli obviněni z přečinu poškození cizí věci spáchaného částečně ve spolupachatelství,“ uvedl npor. Mgr. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Za takový trestný čin jednadvacetiletému muži a dvacetileté ženě hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

30. června 2017

vytisknout  e-mailem