Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Majetkové delikty na Rokycansku

Ani první prosincové dny se neobešly bez trestných činů 

Druhý prosincový den vyjížděli  policisté z obvodního oddělení Hrádek  do Mirošova. Zde měl  kolem třetí hodiny odpoledne odcizit neznámý pachatel  pokladničku s finanční hotovostí. Cesta k jeho kořisti nebyla složitá, jelikož svůj lup nalezl  ve volně přístupné  místnosti místní prodejny v neuzamčené skříni. Vánoce u zloděje budou asi štědré, protože si měl tímto jednáním přijít na částku přesahující 16 tisíc korun.

Ještě téhož dne večer byl hrádeckým policistům oznámen další  majetkový trestný čin. Tentokrát  jelo policejní vozidlo s osádkou a kompletní výjezdová skupina územního odboru i s psovodem do Kamenného Újezda k vloupání do vozidla.  Pachatel  "šel"  po věcech ve vozidle. Uvniř v interiéru vozu zn. CITROËN C4 totiž nalezl ledvinku a peněženku s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Celkové škody v součtu překročily 67 tisíc korun, jelikož hmotná škoda vznikla nejenom odcizením věcí, ale i poškozením  vozidla.

Dalším napadeným vozidlem, které "padlo do oka" zatím neznámému zloději, bylo DAIHATSU v obci Nevid. Pachatel  vnikl do vnitřních prostor vozu během víkendových dnů (v době od 4. do 6. prosince) a odnesl si nalezené platební karty. Z jedné z nich pak v průběhu inkriminované doby čerpal finanční hotovost. Způsobené škody tak vzrostly na částku 32 tisíc korun.

Další "pracant", který si nechce peníze vydělávat prací, ale trestnou činností, navštívil z 3. na 4. prosince kancelář v rokycanské ulici J. Růžičky. Předmětem jeho zájmu byla finanční hotovost. Tu nalezl v pracovním stole. Způsobené škody, které při svém násilném vstupu do objektu a kanceláře napáchal byly prozatím vyčísleny na  částku přesahující 17 tisíc korun. Škoda však ještě vzroste, jelikož dodatečně bude vyčíslena i hodnota odcizené finanční částky.

 

 

 

vytisknout  e-mailem