Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mají na svědomí vloupačky

Plzeňští policisté objasnili několik vloupaček.  

Zjistili, že na vině jsou podle všeho tři mladíci. Dva z nich ve věku 21 a 24 let si už převzali usnesení o zahájení trestního stíhání. Jejich 20letý kamarád zmizel z domova a tak po něm policisté pátrají. Až si také on převezme usnesení, budou všichni tři čelit obvinění z trestného činu krádež a poškozování cizí věci. Jednadvacetiletý Plzeňan se navíc bude před soudem zodpovídat z trestného činu porušování domovní svobody.
 Všichni tři zmínění mladíci se domluvili, že se v noci z 21. na 22. června podívají do jednoho objektu v Plzni Božkově a něco tam ukradnou. Nejstarší z nich, 24letý Plzeňan, hlídal venku a jeho kamarádi vypáčili okno a dostali se dovnitř. Postupně vypáčili ještě několik dveří a petlici na jedné ze skříněk. Z objektu zmizela kasička, peníze, různé tiskoviny, pivní narážeče a tlakoměr, láhve s alkoholem a několik triček.
 Další noc se dohodl 21letý Plzeňan s 20letým kamarádem z malé obce na severu Plzeňska, že spolu vykradou stavební buňku v Lobezské ulici. Vypáčili vchodové dveře a vzali například sadu montážních klíčů, horkovzdušnou pistoli, vrtačku a další nářadí.
 Dne 24. června se na policisty obrátil majitel pizzerie v Plzni na Lochotíně. Někdo vykopl vstupní dveře a odcizil 5 lahví vína. Policisté zjistili, že pachateli jsou podle všeho opět dva mladíci ve věku 21 a 20let.
 Čtvrtý skutek má na svědomí zřejmě 21letý Plzeňan sám. Někdy na přelomu června a července se patrně vloupal do sklepních prostor domu v Sokolovské ulici a z jedné kóje si odnesl horské kolo v hodnotě 10 tisíc korun.
 Není bez zajímavosti, že 21letý mladík byl už pro krádež odsouzen. Soudce mu vloni v únoru vyměřil dvanáctiměsíční trest s podmíněným odkladem na zkušební dobu tří let.
 Dvacetiletý kamarád byl také odsouzen. Vloni v březnu nabyl právní moci rozsudek, kterým byl potrestán odnětím svobody na jednadvacet měsíců. Byl však podmíněně propuštěn a byla mu stanovena zkušební doba na tři roky.
 Policisté v šetření okolností případů nadále pokračují a není vyloučeno, že se ukáže, že zmíněná trojice má na svědomí ještě nějakou další trestnou činnost.
6. listopadu 2008 - nprap. Michaela Altmannová

vytisknout  e-mailem