Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Majitel na psa zapomněl

MOST - Pes byl v bytě sám tři týdny, umřel v důsledku vyhladovění; Lapka okradl seniorku o peněženku. 

Muž na psa zapomněl, ten v důsledku hladovění zemřel
Vyšetřovatel mostecké policie tento týden obvinil z přečinu týrání zvířat 60letého muže z Litvínova. Ten se nestaral o svého psa, který zemřel. Podle výsledků šetření obviněný v polovině ledna odjel na návštěvu a svého psa nechal doma. Přivázal ho k topení a nechal mu údajně granule a vodu v hrnci. Chtěl přijet za pár dnů domů, jenže na návštěvě se zdržel a na psa prý úplně zapomněl a do místa bydliště se vrátil po třech týdnech. Pes rasy křížence boxera a pitbulteriéra, kterého si pořídil v listopadu loňského roku, byl mrtvý a jevil známky vyhublosti. Policie do vyšetřování přibrala znalce ze Státního veterinárního ústavu v Praze, který provedl pitvu psa. Na základě výsledků šetření a znaleckého posudku bylo zjištěno, že obviněný v době od 18. ledna do 5. února 2016 pro psa nezajistil řádně krmení a vodu, čímž omezoval jeho výživu a v důsledku toho došlo k pomalé a trýznivé smrti, která byla způsobena celkovým vyhladověním a dehydratací a tím došlo k selhání základních životních funkcí u psa. Obviněnému hrozí za toto jednání až tříletý trest odnětí svobody.

 

Ze skladu obchodu a z baru zmizely cigarety a potraviny
Neznámý pachatel vnikl za použití násilí v mostecké ulici Budovatelů do prodejny potravin. K vloupání došlo za použití násilí v nočních hodinách a zloděj ze skladu prodejny odnesl desítky lahví s pivem a jiným alkoholem a tabákové výrobky. Poškozený majitel krádež vloupáním oznámil mosteckým policistům a škodu vyčíslil na částku cca 27 000 korun.

Cigarety, alkohol a finanční hotovost kdosi odcizil z jednoho klubu na sídlišti Výsluní v Mostě. Lapka do objektu vnikl násilím a odnesl zboží a peníze v celkové hodnotě 23 000 korun.

 

Lapka okradl seniorku na lavičce, z batohu odcizil peněženku
Na zloděje narazila jedna seniorka z Mostu. Seděla na lavičce na zastávce MHD u Prioru a čekala na autobus. Kolem poledne tam přišel mladý muž, který se též posadil a prohodil cosi o zimě, chvilku tam byl a poté se dal náhle na útěk. Paní došlo, že jí zřejmě odcizil peněženku z batohu, který měla na zádech. Batoh měla otevřený. Mladík utíkal směrem k Prioru a poté po schodech nahoru na terasu. Důchodkyně měla v peněžence několik tisíc korun, které měla připravené na inkaso. Případ krádeže na osobě nyní šetří mostecká policie. 

 

Neuzamkl auto, přišel o doklady a peníze
Že příležitost dělá zloděje, se přesvědčil jeden muž z obce na Mostecku. Na svém pracovišti přišel o peníze. Ty nechal ve služebním vozidle, se kterým jezdil v areálu firmy, kde zařizoval pracovní věci. V jednom případě však auto neuzamkl. Neznámý lapka toho využil a z vozu odcizil volně odloženou peněženku s hotovostí a osobními doklady. Poškozený utrpěl škodu ve výši 2 000 korun. Případ šetří litvínovská policie.  

 

Mladý muž zaútočil na jiného, zbil i jeho kamaráda
Z přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví byl obviněn 23letý muž z obce na Litvínovsku. Ten měl u jedné litvínovské restaurace na místě veřejnosti přístupném po předchozí slovní rozepři napadnout bezdůvodně 20letého mladíka, kterého udeřil pěstí do obličeje, až mladík upadl na zem. Napadenému pomáhal jeho kamarád, na kterého obviněný též zaútočil a udeřil ho pěstí do obličeje. Poškození v důsledku napadení utrpěli zranění v obličeji. K pracovní neschopnosti nedošlo.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. března 2016

 

vytisknout  e-mailem