Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Majitel odhalil pachatele krádeže

BEROUNSKO - Pomohl mu kamerový záznam. 

Dne 19. 6. 2014 v době od 03:15 hod. do 03:47 hod. na parkovišti za hotelem Karlštejn, okr. Beroun odcizil neznámý pachatel pánské horské kolo zn. Corratec v celkové hodnotě 14.000,-Kč. Kolo bylo umístěno ve stojanu a upevněno lankovým zámkem. K odstranění zámku použil pachatel kombinované kleště. Po přestřižení si zámek vložil do kapsy a na odcizeném kole odjel ve směru na Prahu.
 
Díky kamerovému záznamu se majiteli podařilo pachatele identifikovat. O celé věci  vyrozuměl strážníky Městské policie v Karlštejně. Těm se během krátké doby podařilo muže vypátrat. Podezřelého poté předali policistům z OOP Karlštejn.
 
Následně bylo zjištěno, že 42letý muž odcizené kolo prodal za tisíc korun v jedné restauraci na Praze 1. Peníze potom použil pro svou potřebu. Policisté z OOP Karlštejn požádali o spolupráci pražské kolegy, kteří prověřují další poznatky směřující k vypátrání uvedeného kola.
 
Dopadený muž nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
17. července 2014
 

vytisknout  e-mailem