Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Majitel si motorku našel

BOSKOVICE, PROSTĚJOVSKO - Odcizil mu ji opilý muž se zákazem řízení. 

V pátek 24. března 2017 kolem šestnácté hodiny byl ve městě Boskovicích odcizen motocykl značky Blata. Ve večerních hodinách téhož dne byli o spolupráci při pátrání po odcizeném motocyklu boskovickými kolegy požádáni policisté z obvodního oddělení v Plumlově, protože tento se měl nacházet v obci v jejich místní působnosti. Policisty kontaktoval majitel odcizeného motocyklu, který jim sdělil, že z prostředí sociálních sítí získal informace o tom, že motocykl by měl být zaparkován právě v obci na Protivanovsku. Policisté v označeném místě provedli šetření, při kterém odcizený motocykl opravdu zajistili. Dalším šetřením zjistili, že motocyklu se v Boskovicích neoprávněně zmocnil devětadvacetiletý muž, který s ním poté přejel do místa bydliště.

Podezřelý muž byl zadržen a při následném podání vysvětlení se k odcizení motocykl přiznal a uvedl, že se skutku dopustil, protože byl v silně podnapilém stavu a když uviděl motocykl s klíčem ve spínací skříňce neodolal a „udělal takovou hloupost“. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 1,42 ‰ alkoholu v dechu. Muž přiznal, že v době od 8:30 do 16:00 hodin vypil nejméně 14 alkoholických piv a po příjezdu domů pak další jedno nebo dvě.

Dále přiznal, že s motocyklem během cesty na neznámém místě v lesním prostoru havaroval, přičemž si způsobil zranění a došlo k poškození motocyklu. Lékařské ošetření však odmítl. Dalším provedeným šetřením policisté zjistili, že podezřelému muži bylo v roce 2013 z důvodu ztráty zdravotní způsobilosti odňato řidičské oprávnění.

Muž je pro své jednání v současnosti podezřelý z přečinu krádež, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení mu za toto jednání hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Mgr. František Kořínek

27. března 2017

vytisknout  e-mailem