Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Majitele na pachatele, který se vloupal do kůlny, upozornila SMS

TACHOV – Pachatel vnikl na pozemek za účelem krádeže. Netušil však, že je majitel na takové nezvané hosty řádně připravený.  

     Tachovští policisté se v uplynulých dnech zabývali případem, který se stal v zahrádkářské kolonii u minerálky. Na zahradu jedné chatky vnikl v nočních hodinách 44letý muž, který se pokusil vypáčit vstupní dveře do zahradní kůlny. To se mu ale nepodařilo, a tak z boku objektu poškodil dřevěný rám okna a vyndal skleněnou výplň. Vzniklým otvorem vlezl dovnitř a odcizil aku vrtačku, nabíječku na aku vrtačku a jednu přepravku s 20 lahvemi od piva – z nich bylo 14 plných. Uvedené věci si naložil na nalezené zahradní kolečko, se kterým chtěl odjet k vozidlu, které měl poblíž kolonie zaparkované. Pachatele však vyrušila policejní hlídka, která se blížila k místu činu, kam ji přivolal majitel objektu. Zahradní chatku i kůlnu měl totiž zajištěnou soukromým zabezpečovacím systémem, který jej prostřednictvím SMS zprávy upozornil na narušení objektu. Majitel proto vyjel na místo ověřit, zda se nejedná o planý poplach, a když na své zahrádce uviděl světlo z baterky, okamžitě na místo přivolal policisty a vyčkal do jejich příjezdu. Policisté pak pachatele, který z místa činu utekl, zadrželi u jeho odstaveného vozidla. Následující den mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

     V souvislosti s tímto případem policisté jen připomínají, že zabezpečení svého majetku zabezpečovacím systémem je jednou z možností, jak majetek ochránit před případnými pachateli. Majiteli zahradní chatky se to v tomto případě skutečně vyplatilo.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
8. 8. 2016

 

vytisknout  e-mailem