Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Malí kluci přebíhali bez rozhlédnutí silnici, jednoho z nich vážně zranilo auto

ČESKOLIPSKO - Vrtulník transportoval šestiletého hocha do nemocnice na traumacentrum. 

V pátek 23. srpna kolem 18.30 zasahoval v České Lípě mezi sídlišti Sever a Lada vrtulník zdravotnické záchranné služby. Přiletel sem pro šestiletého chlapce, kterého v Okružní ulici srazil 31letý řidič osobního vozidla značky Škoda Fabia Combi. Dva kamarádi ve věku 6 a 7 roků do jeho jízdní dráhy vběhli náhle a bez rozhlédnutí zprava ze Zoubkovy ulice, když projížděl z Okružní do Jáchymovské ulice. Starší z nich stačil silnici přeběhnout bez újmy na zdraví, ale mladší hoch už to nestihl. Přes intenzivní brždění řidiče se s autem střetl. Přitom utrpěl středně těžké zranění, se kterým ho vrtulník transportoval na traumacentrum nemocnice v Ústí nad Labem.nehoda Česká Lípa
 

V této souvislosti vyzýváme rodiče, aby svým dětem neustále připomínali, jak je důležité se před přecházením silnice správně rozhlédnout a pohybovat se v ní se zvýšenou opatrností. Pokud si o tom s nimi nebudete povídat, zvyšujete tím pravděpodobnost toho, že na svou nepozornost mohou doplatit stejně jako šestiletý chlapec z České Lípy.

Současně se obracíme i na řidiče, aby se maximálně soustředili na dění na silnici, a dokázali tak alespoň včasnou reakcí zmírnit následky chyb, které děti v silničním provozu dělají. Děkujeme, že naše apely vyslyšíte.

26. 8. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

nehoda  Česká Lípa

nehoda Česká Lípa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem