Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Malovali, kde neměli

CHOMUTOV - Opuštěný dům navštívil zloděj, Z účtu zmizely peníze... 

Malovali, kde neměli
Z trestného činu poškození cizí věci jsou podezřelí dva muži ve věku 20 let z Chomutova a Jirkova. Společně si přinesli různé barvy ve spreji a postříkali zeď budovy u Dolního rybníka u Otvic. Soudce může oba „malíře“ poslat až na rok do vězení. Trestný čin vyšetřují policisté v Jirkově.
 
Opuštěný dům navštívil zloděj
Na začátku dubna letošního roku vnikl 26letý muž na pozemek rodinného domu ve Chbanech. Všechno prohledal a z kůlny sebral kabely a mosazný materiál pro vodovodní vedení a přípojky. Za pomoci nalezeného žebříku pak vnikl na půdu domu a odtud odcizil další kabely. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 8400 korun. Obvinění z krádeže a porušování domovní svobody si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Z účtu jí zmizely peníze
Neoprávněný výběr peněz z účtu vyšetřují chomutovští policisté. Poškozená oznámila, že jí kdosi provedl ve dvou případech neoprávněný výběr hotovosti z účtu. Dále upřesnila, že svoji platební kartu nikomu nepředala a nesdělovala ani příslušný PIN kód. Žena přišla celkem o 16 tisíc korun. Policisté skutek vyšetřují jako trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Vymyšlená loupež
Policisté v Kadani pátrali po totožnosti tří neznámých útočníků, kteří před časem napadli na chodníku v ulici Na Průtahu místního obyvatele. Muž uvedl, že jeden z útočníků ho ohrožoval nožem a požadoval vydání věcí. Když dostal mobilní telefon v hodnotě 5 tisíc korun, pachatelé z místa odešli. Policistům se podařilo prokázat, že k loupeži nedošlo. Přepadení si 21letý poškozený vymyslel a následně upřesnil, že telefon prodal, aby získal peníze na zaplacení dluhů. Jednání muže bude nyní řešit přestupková komise, neboť se svým jednáním dopustil přestupku křivého svědectví.
 
Alkohol nestihl ani ochutnat
Policisté v Klášterci nad Ohří vyšetřují krádež alkoholu. 26letý místní obyvatel nalezl volně odloženou plastovou přepravku s různým alkoholem. Nezaváhal, pití naložil do svého vozidla a chtěl z místa odjet. To se mu ovšem nepodařilo, byl zadržen. Škoda vznikla ve výši 1500 korun, ale na podezřelého čeká obvinění z trestného činu. V nedávné minulosti byl totiž za obdobnou trestnou činnost již odsouzen Okresním soudem Chomutov.
 
Za elektřinu neplatil
Obvinění z krádeže čeká na 61letého muže z Vejprt. V domě kde bydlí, neoprávněně odebíral elektrickou energii, za kterou řádně neplatil. Poškozené společnosti vznikla od začátku února škoda ve výši 30 tisíc korun. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
29. května 2013  
nprap. Marie Pivková  
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem